SES: Sağlık hizmetleri seçime kadar değil, süresiz ücretsiz olmalıdır

Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), AKP Hükümetinin seçime 22 gün kala açıkladığı birinci basamak sağlık hizmetlerinin sürekli olarak ücretsiz yürütülmesi gerektiğini belirtti.

SES Merkez Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada yıllardır sağlık hizmetlerinin eşit, ücretsiz ve nitelikli sunulması için mücadele ettiklerini ifade ederek, sağlık ocakları, ana-çocuk sağlığı merkezleri ve 112 acil istasyonlarındaki ücretsiz hizmetin tüm sağlık hizmetlerinde ve sürekli olması gerektiğini savundu. AKP hükümetinin 5 yıllık döneminde Cumhuriyet tarihinin en hızlı piyasalaştırma, özelleştirme uygulamalarının gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, ?Parası olmayan vatandaş sağlık kuruluşlarının kapısından adımını atamadı, hizmet almalar ve taşeron uygulamaları hizmetin kalitesini düşürdü. 11 ilde sağlık ocakları kapatılarak, Genel Sağlık Sigortası ile tüm Türkiye'de uygulanacak olan ticarethane gibi işleyecek Aile Hekimliği sistemine geçildi? denildi.

Sendika, ücretsiz sağlık hizmeti uygulamasında samimiyetin göstergesi olarak değerlendirdiği bazı gereklilikleri şöyle sıraladı:

?-Ücretsiz sağlık hizmetleri seçime kadar değil, sürekli olmalıdır.

- Her türlü ilaç ve tedavi giderleri ücretsiz karşılanmalıdır.

- Aile hekimliğine son verilmeli, sağlık ocaklarına yatırım yapılmalıdır.

- Sağlık kuruluşlarının personel sıkıntısı kadrolu personel ile giderilmelidir.

- Tüm bu hizmetlerin sağlıklı yürütülmesi için bütçeden sağlık hizmetlerine ayrılan pay yükseltilmeli, sağlık çalışanlarının temel ücretleri artırılmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber