12 yıllık polis, fuhuş yaptırmaktan gözaltında

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de yabancı uyruklu bayanları garsonluk ve çocuk bakma bahanesiyle kandırarak, Türkiye'ye getiren ve zorla fuhuş yaptıran 8'i bayan 36 kişi polisin operasyonu sonucu gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan birinin 12 yıllık polis memuru G.K olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, Hatay bölgesinde yabancı uyruklu bayanların zorla tutularak fuhuşa zorlandığıı ihbarını aldı. Yapılan 6 aylık takip sonucu fuhuş çetesi liderinin A.S olduğu tespit etti.

Fuhuş çetesi liderinin Özdere'de bir otelde kaldığı bilgisine ulaşan ekipler, A.S'nin kaldığı otele müşteri gibi giderek yakın takip yaptı. İki gün boyunca müşteri gibi A.S'yi takip eden ekipler, "Poyraz" operasyonunu baslatarak çete lideri A.S'yi otelde gözaltına aldılar. Operasyonu genişleten ekipler, 40 ayrı eve 400 polis ile baskın yaptılar. Yapılan baskında Moldova, Rusya, Ukrayna vatandaşı olan 27 yabancı uyruklu bayan kurtarıldı. Bayanları zorla tutan 35 kişi de gözaltına alındı.

ARALARINDA DOKTOR VE ÖĞRETMEN DE VAR

Telefon dinlemelerinde de fuhuş çetesinin içerisinde olduğu belirlenen Basmane Karokulu'nda görevli 12 yıllık polis memuru G.K gözaltına alındı. Gözaltına alınan G.K'nin fuhuş çetesi liderinin hemşerisi olduğu tespit edilirken, yabancı uyruklu kadınlara müşteri temini ile, polisin yapacağı baskınları önceden çete liderlerine haber verdiği belirlendi. Evlerde yapılan aramada 3 adet ruhsatsız silah, 7 bin 500 YTL, 800 ABD doları 51 adet cep telefonu, 870 gr altın ile 300 gr esrar maddesi ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan kadınların garsonluk ve çocuk bakmak için Türkiye'ye getirilerek kandırıldığı belirlendi. Polis kadınların arasında doktor ve öğretmenlerinde bulunduğu tespit etti. Yabancı uyruklu kadınlardan 6'sı zorla fuhuş yaptırıldığı için şahıslardan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan şahısların, bayanları kiraladıkları otellere götürdükleri ve 100 dolar karşılığında fuhuş yaptırdıkları belirlendi. Fuhuş ticaretinde kullanıldığı belirlenen 11 araca el konuldu. Üç gün boyunca sorgulanan

1'i polis memuru, 2'si otel sahibi, 5'i resepsiyon görevlisi, 5'i ticari taksi şoförü olmak üzere toplam 36 kişi 'fuhuş yaptırmak ve aracı olmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber