Özelleştirme mağdurlarına iş kapısı açacak yasa tasarısı hazır

Haber Giriş : 12 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tek maddelik tasarı Meclis tatile girmeden yasalaşacak. Sayıları 10 bini bulan özelleştirme işsizleri okullar açılmadan kamu kurumlarına yerleştirilecek

Hükümet, özelleştirme mağdurlarına müjde vermeye hazırlanıyor. Bu çerçevede özelleştirilecek kurumlardan çıkarılan işçilerin kamu kurumlarına yerleştirilmelerini öngören tek maddelik yasal düzenleme, Meclis tatile girmeden yasalaşacak. Daha sonra mağdurlar, okullar açılmadan kamu kurumlarına yerleştirilecek.

Tek maddelik yasal düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) başvuru tarihi belirleyecek. Sayıları 10 bini bulan mağdurlar, bir kamu kuruluşunda çalışmak isteyenler ve emekliliği dolan ancak tazminatlarını alamayanlar başvuruları yapabilecek.

Yapılan araştırmalar sonrasında mağduriyeti kesinleştirilen işçiler, ÖİB tarafından kamu kuruluşlarına yerleştirilecekler. Hükümet çevrelerinden alınan bilgiye göre mağdurlar okullar açılmadan kamu kuruluşlarında işe başlamış olacak. Özelleştirme mağdurlarının bir kısmına ise Milli Eğitim'e bağlı okullarda görev verilecek.

Tek maddelik düzenlemeyle, özelleştirme mağdurlarının kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmesi için gerekli ödeneğin 2004 Aralık'a kadar olan kısmı ise Özelleştirme İdaresi fonundan karşılanacak. Böylelikle hükümetin 2004 yılı bütçe dengelerinde bir aksama yaşanmayacak.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber