ANAVATAN'dan DP'ye miting tepkisi

Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi, Demokrat Parti'nin son günlerdeki bazı mitinglerinde Anavatan Partisi bayraklarının yer almasına sert tepki gösterdi. Anavatan Partisi Teşkilat Başkanı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Erdemir, DP mitinglerinde Anavatan Partisi'nin bayraklarını taşıyanların partili olmadığını ve ANAVATAN üzerinde yine bir oyun oynandığını ifade ederek ?seçim meydanlarına çıkan her partinin er meydanı diye vasıflandırdığı meydanları hile-i şeriye yoluyla kimse kirletmesin" dedi.

Anavatan Partisi Teşkilat Başkanı Mehmet Erdemir ANKA'ya yaptığı açıklamada, Demokrat Parti'nin son 1 haftadır mitinglerinde Anavatan Partisi'nin bayraklarının görüldüğünü hatırlatarak yine ANAVATAN üzerinde oyun oynandığını söyledi. DP'yi oyun oynamakla suçlayan Erdemir, ?Parti olarak birkaç hafta önce 22 Temmuz seçimlerine yönelik tavrımızı yetkili organlarımızla değerlendirdik. Hem MKYK hem de il başkanları toplantısından sonra yayınladığımız bildiriler açık ve net. Temel olarak herhangi bir siyasi partiye doğrudan ya da dolaylı destek olmayacağımızı kamuoyuyla paylaştık. ANAVATAN seçmeni özgür irade ve vicdanı ile kararını verecek" dedi.

Seçim sürecinde herhangi bir siyasi partiye desteklerinin söz konusu olmadığını belirten Erdemir, buna Siyasi Partiler Kanunu'nun da engel olduğunu hatırlattı. Seçimde hiçbir siyasi partiyi desteklememe kararının hem partililer hem de teşkilatlar nezdinde kabul gördüğünü ifade eden Erdemir, şunları söyledi:

?Seçimlere bir hafta kala bazı parti mitinglerinde Anavatan bayraklarının taşındığını görüyoruz. Teşkilatlarımızdan, il başkanlarımızdan aldığımız bilgiler bu konuda herhangi bir organizasyon olmadığı, diğer partilerin mitinglerine destek yönünde bir çalışmanın olmadığı yönünde." DP mitinglerinde görülen Anavatan bayrağı taşıyanların partili olmadığını dile getiren Erdemir, ?Diğer siyasi partilerin mitinglerinde yer almadık, almayacağız. Basit ve istismara açık girişimleri hoş karşılamıyoruz. Seçim meydanına çıkan her partinin er meydanı diye vasıflandırdığı meydanları, hile-i Şeri'ye yoluyla kimse kirletmesin. Demokrat Parti'yi bu zorlu yarışta Türk insanının vicdanına havale ediyoruz" diye konuştu.

?22 TEMMUZ'DAN ÇIKACAK TABLOYU GÖRELİM"

Mehmet Erdemir, Demokrat Parti ile birleşme sürecinde istenen ne varsa samimiyetle yerine getirdiklerini ve her türlü fedakarlığı gösterdiklerini de belirterek ?seçim sonrası yapacağımız açıklamalarla da değerlendirmeyi kamu vicdanına bırakacağız" dedi. Erdemir, Ağar'ın dile getirdiği birleşmenin seçim sonrasında gerçekleşeceğine yönelik sözlerine ise ?Sayın Ağar'ın son çaresi bu. 22 Temmuz sonrası çıkacak tabloya göre durumu değerlendiririz" karşılığını verdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber