Erdoğan: İlginç istihbaratlar var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı seçiminde vekilleri SMS'le tehdit konusunda istihbari olarak ?ilginç bilgiler' olduğunu söyleyen Başbakan ?Çetelerin himayesi var. Emekli askerden emekli polise, yargı mensubuna, belki muvazzaflardan var. Siyasilerden de yok diyemeyiz? dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçim sürecinde bazı milletvekillerine cep telefonundan tehdit mesajı gönderenlerin ?çete' olup olmadığı konusunda, ?Köküne kadar gideceğiz. Niye olmasın, nerelerden neler çıkıyor? dedi. Çalışmaların sürdüğünü, istihbari olarak ?ilginç bilgiler? geldiğini kaydeden Erdoğan, her çetenin himaye edeni olduğunu vurguladı.

Kanal A'da soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ?Çete çıkar karşılığı bu SMS'leri gönderiyor. Oraya kadar takip edebildiniz mi? Var mı böyle bir şey?? sorusunu yanıtlarken, ?Çalışma devam ediyor. Köküne kadar gideceğiz. Niye olmasın, nerelerden neler çıkıyor? diye konuştu.

SMS'le tehdite tutuklama

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde İzmir Bornova'da yakalanan 60 kilo patlayıcıyla bağlantı olup olmadığı konusunda da iki olayın farklı olduğunu kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti:

ÇETELERİN MUHAKKAK HİMAYESİ VAR

?Diyoruz ki devlet İtalya'da olduğu gibi bir temiz eller operasyonunu, yasamasıyla, yürütmesiyle, yargısıyla el ele vermek suretiyle çözsün. Bunu başarmamız lazım. Bunu başardığımız zaman Türkiye'deki güven ortamı çok daha olumlu bir şekilde gelişecektir. Emekli askerinden tut emekli polisine, yargı mensubuna varıncaya kadar falan belki muvazzaflardan da var. Şu anda devletin memur kademelerinde olanlardan da var, yok diyebilir miyiz? Siyasetçilerden bu işe bulaşanlar var yok diyebilir miyiz? Hayır. Ne çıkarsa çıksın. Yasalar bana göre yeterli daha farklı şeyler gerekiyorsa biz onu da yaparız. Biz kesinlikle bunu geri plana atmayız, buna karşı hiç bir zaman da sessiz kalmayız. Hiçbir çete himayesiz değildir. Çetelerin muhakkak himayesi vardır. Küçük veya büyük.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber