Mecliste geçici kadrolu 500 personel kurumlarına gönderilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, Mecliste geçici kadroyla danışman, sekreter ve şoför olarak çalışan yaklaşık 500 personelin, 22 Temmuzda görevlerine son verilerek kurumlarına gönderileceğini söyledi.

Koca, geçici personel hakkında 14 Haziran 1999 tarihinde alınan bir Başkanlık Divanı kararı bulunduğunu ve uygulamaların, bu karara görev yapıldığını bildirdi. Kararda, geçici personelin seçim tarihinde görevlerine son verilmesinin öngörüldüğünü anlatan Koca, kararda, sadece parti gruplarında çalışan geçici personelin istisna tutulduğunu kaydetti.

Koca, bazı milletvekillerinin Meclise çay borcu bulunduğuna ilişkin haberlerle ilgili olarak da "Yaklaşık 3 yıldır milletvekillerinden çay parası alınmıyor. İçtikleri diğer meşrubat ve kahve gibi şeylerin parası da maaşlarından kesiliyor" dedi.

Milletvekillerine seçim öncesi 3 aylık maaş verilmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Koca, milletvekillerine maaş verilmesinin kanun gereği olduğunu hatırlatarak, 8 milletvekilinin, maaşlarını almayacaklarına ilişkin dilekçe verdiklerini söyledi.

Koca, 23. Dönem milletvekillerinin odalarının nasıl belirleneceğine ilişkin soruyu yanıtlarken de yeni milletvekillerinin odalarının kurayla tespit edileceğini söyledi. 22. Dönem milletvekillerinin yeniden seçilmesi halinde odalarında kalabileceklerini kaydeden Koca, "Meclis başkanlığı yapan milletvekilleri de kura dışı tutuluyor" dedi.

Yeni milletvekilleri ve sekreterler için iki kitap hazırlattıklarını bildiren Koca, bu kitaplarda milletvekillerinin haklarına ilişkin bilgiler ile Meclisi tanıtan bilgilerin yer aldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber