1 Ağustos 2007'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 01 Ağustos 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAŞ TOPLANIYOR

-Yüksek Askeri Şura, bir üst rütbeye terfi edecek general ve amiraller ile general ve amiralliğe yükselecek albayların durumunu görüşmek üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. YAŞ üyeleri, toplantı öncesi Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak. Şura, çalışmalarını 4 Ağustos'ta tamamlayacak. (Saat:9.30)

-CUMHURBAŞKANI SEZER, BAYKAL VE BAHÇELİ'Yİ KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Köşk'te kabul edecek. (Saat:11.00/11.30)

-AKP'Lİ ÇAMUROĞLU: ?SEÇMELİ DİN DERSİNE EVET, KALDIRILMASINA HAYIR?

-Sivil anayasa tartışmalarına AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu da katıldı. Çamuroğlu, zorunlu din derslerinin seçmeli haline getirilmek istenmesini olumlu buldu.

-Bazı Alevi çevrelerinin din derslerinin tamamen kaldırılması istemine sıcak bakmayan Çamuroğlu, ?Türk anne ve babaları çocuklarının dini eğitim görmesini istiyorlar? dedi.

-YAZICIOĞLU:?BAĞIMSIZLAR YÜZDE 10 BARAJININ ÇALIŞMADIĞINI GÖSTERDİLER"

-Sivas'tan bağımsız milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, ?Yüzde 10 barajı adil değil. Bu seçimde bağımsız milletvekili adayları bunun işe yaramadığını gösterdiler? dedi. Yazıcıoğlu, ?başkanlık? sistemine geçilmesi gerektiğini savundu.

-SEÇİM SONUÇLARI PANELDE DEĞERLENDİRİLİYOR

-Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Oyan, CHP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı ve DSP Genel Sekreteri Masum Türker, Atılım Üniversitesi'nde düzenlenecek panelde, 22 Temmuz seçimlerinin sonuçlarını değerlendirecek. (Saat:10.00)

-DSP LİDERİ SEZER PARTİ OKULU'NDA

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Parti Okulu'nda düzenlenen eğitim programı kapsamında ?Güncel Siyaset? konusunda konuşma yapacak. (Saat:11.45)

-MAKEDONYA'DA MAL VARLIĞI TARTIŞMALARI

-Türkiye'de de zaman zaman başlayan ?siyasiler mal varlıklarını açıklasın? tartışması, Makedonya'da eyleme döndü. Başka Makedonya Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakanı olmak üzere pek çok üst düzey siyasetçi, mal varlıklarını açıkladı.

-"KURAKLIĞIN FAYDALARI"

-Küresel ısınma sonucu tüm dünyayı etkisi altına alan kurak konusunda değişik bir öneri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Körpınar'dan geldi. Kökpınar, kuraklık sonucu kuruyan baraj, göl,gölet gibi su havzalarının zeminlerinin her türlü atıktan temizlenmesi için fırsat olabileceğini söyledi. Kökpınar'a göre böylece gelecek dönemlerde daha temiz ve sağlıklı su biriktirmek mümkün olacak, buraların kullanım ömrü uzayacak.

-TEMMUZ AYI İHRACAT RAKAMLARI AÇIKLANIYOR

-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, İstanbul'da Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenleyeceği basın toplantısında Temmuz ayı ihracat rakamlarını açıklayacak.(Saat:10.00)

-?VERGİ DAİRESİ OTOMASYON PROJESİ? TANITILIYOR

-Türkiye'nin en büyük bilgi teknolojileri projesi olan VEDOP'un (Vergi Dairesi Otomasyon Projesi) üçüncü bölüm ihalesini kazanan Siemens Genel Müdür Zafer İncecik ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehmet Atuğ, VEDOP-3 projesine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00)

-ANADOLUBANK YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLIYOR

-Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay, Anadolubank'a ilişkin yeni gelişmeleri ve yeni dönem hedeflerini düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacak. (Saat:10.00)

-HAZİNE'DEN ALTI AYDA 15.2 MİLYAR YTL'LİK TEŞVİK

-Hazine, yılın ilk altı ayında toplam tutarı 15.2 milyar YTL olan 67 bin 255 kişiye istihdam yaratacak yatırımı teşvik kapsamına aldı. Teşvik belgesine bağlanan yatırımların yarısı imalat sanayi sektöründe.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber