Hapis cezasını okulda çekiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de evinin balkonundan havaya ateş ettiği için gözaltına alınan sıhhi tesisatçı Ferdi Yeşilbursa, İzmir 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nce 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Denetimli serbestlik uygulamasından yararlanmak isteyen hükümlü, Bornova Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda su tesisatlarının tamirinde görevlendirildi. Yeşilbursa, "Okullarda su tesisatlarının bakım ve onarımlarını yapıyorum. Mesleğim de su tesisatçılığı olduğu için yararlı olduğumu düşünüyorum. Güzel bir uygulama. Çok memnunum.'' dedi.

Bornova Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral, denetimli serbestlik uygulamasıyla 3 hükümlünün müdürlüklerinde görevlendirildiğini belirtti. İlk başlarda tereddüt yaşadıklarını; ancak hükümlülerin saygılı olmaları ve işlerine bağlılıkları nedeniyle bu tereddütlerini aştıklarını ifade eden Çakıral, "2 okulumuzun sıhhi tesisat işlerini tamamladık. Üçüncü okulumuza geçeceğiz. Okullarımızı bu konuda bilgilendirdik. 50-60 okulumuz sırada bekliyor. Çok güzel bir uygulama.'' diye konuştu.

Hükümlüleri "sözleşmeli eleman'' olarak tanıttıklarını kaydeden Çakıral, "Kişinin aldığı cezayı ya da durumunu herkesin bilmesi gerekmiyor. Biz gönderdiğimiz okullarda bu kişileri kendi elemanımız olarak tanıtıyoruz. Verilen işi layıkıyla yapıyorlar. Buranın bir eğitim kurumu olduğunun farkındalar. Onlar da eğitiliyorlar. Ben bu kişilerden kötülük geleceğini düşünmüyorum.'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber