MEB, bilgi güvenliği sağlamak için kolları sıvadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2007 11:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bilgi güvenliğini sağlamak için Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile işbirliği yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, bilişim altyapısındaki olası risklerin tanımlanması, değerlendirilmesi ve ortadan kaldırılması için yeniden yapılanma çalışması başlattı. Bakanlık, bu çalışma kapsamında, Türk Standardları Enstitüsünden, TS ISO/EIC 270001- Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin bünyesinde uygulanması için hizmet alacak.

Türk Standardları Enstitüsü, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Hizmetleri Daire Başkanlığında, sistemin kurulması için 30 gün sürecek uygulama eğitimi verecek. 7 günlük temel eğitim ise daha önceden tamamlandı. TSE, sistemin kurulmasının ardından Bakanlıkta yapılan çalışmaların bu standarda uygun olarak gerçekleştirildiğini belgeleyecek.

Uluslararası kabul gören Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, TS ISO/IEC 27001 standardı çerçevesinde oluşturuldu.

Sistem, özel şirketler ile kamu kurum ve kuruluşlarının kendi bilgi ağlarıyla ilgili riskleri önceden saptayıp ortadan kaldıracak önlemler almasını sağlayan bir sistem olarak tanımlanıyor. Kurumlara merkezi güvenlik sisteminde gerçek anlamda güvenliğin oluşturulabilmesinin araçlarını sunduğu belirtilen sistem, çalışanların aktif katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Sistem, bilginin korunabilmesi için 132 noktada kontrol mekanizması oluşturulmasını öngörüyor. Türk Standardları Enstitüsü, kamu kuruluşları arasında daha önce Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi eğitimi vermiş ve belgelendirmesini yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber