Orgeneral Büyükanıt: Dükkanı kapattım, konuşunca yanlış anlaşılıyorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2007 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda konuşmayacağını söyledi. Büyükanıt ?Dükkanı kapattım. Konuştuğum zaman yanlış anlaşılıyorum'' dedi.

Büyükanıt, Çanakaya Köşkü'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Sezer'in işadamı Jak Kamhi'ye verdiği ödülde habercilerle sohbet eden Büyükanıt, "Cumhurbaşkanlığı konusunda konuşmayacağım" dedi.

30 Ağustos'taki resepsiyona Abdullah Gül'ün eşi ile davet edilip edilmeyeceği sorusuna, "Bizim prensiplerimiz, kurallarımız var. Kimse ile kavga etmeyiz ama bunu uygularız" dedi.

İşadamı Jak Kamhi'ye Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmesi nedeniyle Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt bir araya geldi. Törene devlet protokolu tam kadro katıldı.

DEVLETİN ZİRVESİ BİRARAYA GELDİ

Ödül töreni, yeni Bakanlar Kurulu listesinin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından "yeni Cumhurbaşkanına bırakılması" yönündeki kararının ardından gerçekleşti. Töreni Köksal Toptan eşi ile katılırken tören nedeniyle de TBMM Başkanı sıfatıyla ilk defa Çankaya Köşkü'ne çıkmış oldu. Törene Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve diğer bakan ve milletvekilleri de katıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Kuvvet komutanları da töreni izlerken, aralarında Şarık Tara'nın da bulunduğu bazı işadamları, üst düzey burokratlar da hazır bulundu.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber