Toplu görüşmelerin 5. turu başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2007 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmelerin 5. turu başladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında kamu işveren kurulu ile yetkili memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmelerde taraflar biraraya geldi. Görüşmelerde, hükümetin memur sendikalarının mali ve sosyal taleplerine karşı önerilerini sunması bekleniyor.

Başbakanlık Merkez Binasında saat 10:10 da başlayan toplu görüşmelerin 5. turuna Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile kamu işveren kesimi katılıyor.

Basına açıklama yapan Kamu Sen Genel Başkanı Akyıldız, görüşmelerde önemli bir aşamaya gelindiğini belirterek, mali ve sosyal taleplerinin hükümet tarafından hangi ölçüde karşılanacağının bu toplantıda ortaya çıkacağını söyledi. Şube başkanları ile haftasonu yaptıkları istişare toplantısında masada mutabakat zabtı imzalamak konusunda samimiyet gösterme kararı çıktığını kaydeden Akyıldız, "Mutlaka bu samimiyetimizin karşılığını göreceğimize ve mutabakat zabtının imzalanacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Memur Sen Genel Başkanı Aksu ise; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hizmet İş Sendikası'nda çalışma hayatına yönelik yaptığı konuşmadan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başbakan'ın sözlerinin masaya yansıması dileğinde bulundu. Memurların sadece mali haklarda değil, özlük, sosyal, çalışma hayatı ve demokratik haklar açısındanda önemli sorunlar yaşadığını belirten Aksu, tüm bu konuların çözülmesinin önemine işaret etti.

Aksu, hazırlanan yeni Anayasa taslağında şu ana kadar herhangi bir sivil toplum örgütünden görüş alınmadığına dikkat çekerek, bu yaklaşımı eleştirdi. Aksu, memurlara yönelik yeni Anayasa taslağında grevli toplu sözleşme hakkının yer almadığını bunun da büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi. Aksu, bir soru üzerine, 4. tur görüşmelerinde Başbakan ile kapıda karşılaşmalarında Erdoğan'ın kendilerine "makul olun, anlaşın" dediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber