Meclis komisyonlarına kimin başkan olacağı netleşiyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Eylül 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'teki ihtisas komisyonları belirlendi, sıra başkanlarda

AK Parti Grup yönetimi, TBMM'de sayısı 17 olan İhtisas Komisyonu için üyeleri belirledi. Komisyon başkanlığına getirilecek isim pazar günü Başbakan R. Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında kesinleşecek.

AK Parti'ye merkez sağ ve soldan katılan isimlerin bir bölümü komisyon başkanı olarak görevlendirilecek. Sivil anayasayı hazırlayan ekibin içinde yer alan Mersin milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül'ün İnsan Hakları, K.Maraş milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam'ın Milli Eğitim Komisyonu ve eski DYP'li Ahmet İyimaya'nın Adalet Komisyonu başkanlığına getirilmeleri bekleniyor. Milli Eğitim Komisyonu'nda CHP'yi Cumhuriyet mitinglerinin öncülerinden Prof. Dr. Necla Arat ile Prof. Dr. Nur Serter temsil edecek. CHP'de İlhan Kesici Dışişleri Komisyonu'nda, Derviş Günday ise Milli Savunma Komisyonu'nda görev yapacak.

Yeni dönemde öneminin artması beklenen Dışişleri Komisyonu başkanlığı için Başbakan Erdoğan'ın dış politika danışmanlığını da yürüten İstanbul milletvekili Egemen Bağış'ın adı ön plana çıktı. AK Parti'de ismi netleşen diğer komisyon başkan adayları olarak şu isimler anılıyor: Prof. Dr. Burhan Kuzu (Anayasa Komisyonu), Ziyaettin Akbulut (İçişleri), Prof. Dr. Vahit Kirişçi (Tarım-Orman), Ünal Kacir (KİT), Prof. Dr. Sait Açba (Plan-Bütçe), Prof. Dr. Cevdet Erdöl (Sağlık, Aile, Çalışma). Tek başına iktidar olduğu için komisyon başkanı, başkan vekili, sözcüsü ve katip üyeleri AK Parti milletvekillerinden oluşuyor. AK Parti'nin, kâtip üyelik hakkını muhalefet partilerine bırakarak jest yapacağı söyleniyor. Ömer Şahin, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber