Evinin yatak odasında yakaladığı polisi öldürdü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON'un Akçaabat İlçesi'nde 5 ay önce, eşiyle birlikte yatak odasında yakaladığı iddiasıyla polis memuru Hasan Konukçu'yu öldüren Şenol Türk, ilk duruşmasında cinayeti namus uğruna işlediğini söyledi. Türk, ?İlişkiyi duyduktan sonra Hasan Konukçu'ya bunun namus meselesi olduğunu söyleyip uyardım ama inkar etti'' dedi.

Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Şenol Türk'ün yanısıra, öldürülen polis memuru Hasan Konukçu'nun anne ve babası da katıldı. Hakkında ?Kasten adam öldürmek' suçundan dava açılan sanık Şenol Türk, ifadesinde polis memuru Hasan Konukçu ile eşi arasında ilişki olduğu yönünde söylentiler duyduğunu belirterek şunları anlattı:

?Olaydan 4- 5 ay önce eşim ile Hasan Konukçu arasında duygusal ilişki olduğu yönünde söylentiler duydum. Bu konuyu Hasan ile görüştüm. Bana eşimle bir ilgisi olmadığını, bir iki kez telefonla rahatsız ettiğini ve bunun dışında herhangi bir şey yapmadığını söyledi. Kendisiyle ne komşuluk ne de arkadaşlık ilişkim oldu. Hasan'ın eşi beni sürekli arayarak, ?Senin eşin Melek ile benim kocam Hasan birlikteler, sürekli konuşuyorlar, buluşuyorlar' dedi. Ben de bunun üzerine Hasan'la tekrar görüştüm. Kendisine, ?Eşin sürekli beni arıyor, bana eşimle ilgin olduğu konusunda iddialarda bulunuyor. Senin de benim de çocuklarım var, bu konu namus meselesi' dedim. Hasan bana yine kesinlikle böyle bir şey olmadığını söyledi.''

OLAY GÜNÜ

Olay akşamı eve geldiğini, kapıyı çocuklarının açtığını belirten Şenol Türk şöyle devam etti:

?Yatak odasının kapısını açmak istedim ancak kilitliydi. Bir kaç kez kapıyı vurdum, bir iki dakika sonra kapı açıldı. Odada yatağın üzerinde yabancı marka bir sigara vardı. Eşimden şüphelendim. Gardıroptan tabancamı aldım. O anda gardırobun arkasında Hasan'ın omuzunu fark ettim. Önce Hasan'ın kaşına 3- 4 tane yumruk vurdum, geri çekildim. Üzerime yürüdü, eli beline gitti. Korktum ve silahımı ateşledim. O sırada eşim kapıyı açıp kaçmıştı.'' Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 1 Kasım 2007'ye erteledi.

Olay 8 Nisan 2007 akşamı Trabzon'un Akçaabat ilçesinde meydana geldi. 2 çocuk babası Şenol Türk, eşi Melek Türk (26) ile yatak odasında yakaladığı evli ve bir çocuğu babası polis memuru Hasan Konukçu'yu öldürdükten sonra teslim olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber