15 sendikacıya dava, yedi sendikacıya hapis

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Mustafa Çınar'ın da bulunduğu 15 sendika üyesi hakkında, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten üç yıldan beş yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Diyarbakır'da da aynı kanuna muhalefet suçundan yedi sendikacıya 7.5'er ay hapis cezası verildi.

Cumhuriyet Savcısı Levent Savaş, 2006 adli yılının açılışında, 'Yargıda adalet istiyoruz' adlı yürüyüş kapsamında, Ankara Adalet Sarayı önünde gerçekleştirilen eyleme ilişkin başlattığı soruşturmayı tamamladı. İddianamede, bazı sendika üyelerinin güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen adliye önünde oturma eyleminde bulunduğu, daha sonra bakanlığa yürümek istediği, polis barikatını aşmaya çalıştığı belirtildi.

Diyarbakır'da ise düzenledikleri 'İnsanca Yaşam-Demokratik Türkiye' mitingi nedeniyle 'Toplantı, Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na' muhalefetten yargılanan Eğitim- Sen Şube Başkanı İhsan Babaoğlu'nun da aralarında bulunduğu yedi sendika yöneticisine 7.5'ar ay hapis ve 600'er YTL ceza kesildi. Cezalar ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber