28 Eylül 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA, 28 EYLÜL 2007 CUMA GÜNDEMİ

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit aileleri ve gazilere Çankaya Köşkü'nde iftar yemeği verecek.

- Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek olan İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, güven mektubunu sunacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de...

- Erdoğan, "Clinton Küresel Girişimi"nin üçüncü toplantısı çerçevesinde "Küresel Çok Etnili Toplumun İnşası" adlı oturuma panelist olarak katılacak.

- Başbakan Erdoğan, İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu VE BM Genel Kurul Başkanı Srgjan Kerim ile görüşecek.

- BM Genel Kurulu'na da hitap edecek olan Başbakan Erdoğan, daha sonra "Türk Kültür Merkezi" tarafından verilecek geleneksel dostluk yemeğine katılacak.

3- Türkiye ile Irak arasında terörle mücadelede işbirliğine yönelik anlaşma, Irak İçişleri Bakanı Cevad Bolani ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından imzalanacak.

4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) yeni akademik yılı açılış törenine, daha sonra da KTÜ Sosyal Tesislerinde verilecek iftar yemeğine katılacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Çanakkale'de valiliği ziyaret ederek, Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesindeki İÇDAŞ üretim tesisi hakkında bilgi alacak, liman gümrüğü binasının açılışını yapacak.

6- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, BM Genel Kurul toplantıları çerçevesindeki temaslarına devam ediyor.

- Babacan, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Jorge Sampaio ve çeşitli ülkelerin dışişleri bakanlarıyla bir araya gelecek.

7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Mersin Valiliği ile Mersin Sanayi ve Ticaret Odası tarafından Mersin'in 2013 Akdeniz Oyunları aday şenliği çalışmalarıyla ilgili Ankara'da, Dış Ticaret Müsteşarlığında verilecek brifinge katılacak.

8- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da Milli Piyango Anadolu Lisesi Bilgi Teknolojisi Sınıfının açılışını yaparak, bazı ziyaretlerde bulunacak.

- Sınıf açılışına, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Ankara'dan telekonferans sistemiyle katılacak.

9- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, TOBB Gıda Sanayi Meclisi tarafından düzenlenen "Gıda Sektörünün Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri" toplantısına katılıyor.

10- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Azerbaycan'ın ulusal şairlerinden Elmas Yıldırım'ın 100. doğum yılı etkinliklerine katılmak üzere gittiği Bakü'deki temasları izleniyor.

- Günay, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfez Garayev ile bir araya gelecek, görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenlenecek.

11- Siyasi partilerden...

- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Denizli'de partisinin bölge toplantısına katılacak.

- DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

12- Bitlis'te mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Çavuş Ali Kadıoğlu, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, Piyade Uzman Çavuş Ramazan Us ise Denizli'de toprağa verilecek.

13- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılışına katılacak.

14- Deniz Harp Okulu Komutanlığında ant içme ve meç kuşanma ile 2007-2008 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni yapılacak.

15- İzzet Baysal Tıp Fakültesi 2007-2008 Akademik Yılı Açılış törenine Prof. Dr. Gazi Yaşargil de katılacak.

16- TÜİK, 2007 Ağustos ayı dış ticaret verilerini açıklayacak.

17- Toplantı...Panel...

- İzmir Ticaret Borsasında düzenlenecek toplantıyla zeytin ve zeytinyağı rekoltesi açıklanacak.

- İzmir'de, "AB Uyum Sürecinde Fırıncılık Sektörümüz" konulu panel yapılacak.

18- TMO'dan buğdayda spekülasyona önlem.

- Ofis, buğday fiyatlarındaki spekülatif hareketler üzerine, pazartesi günü buğday satışına başlayacak.

- Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu:

- "Öncelikle kurumumuz stoklarındaki 60 bin ton ithal buğday, 1 Ekim Pazartesi gününden itibaren kullanıcılara açılacak. Birkaç gün içinde de diğer stoklarımız piyasaya arz edilecek."

19- İki liman daha satışta...

- Yeni dönemdeki özelleştirmeler kapsamında, Bandırma ve Samsun limanları da özelleştirilecek.

- Söz konusu iki limanın, birlikte ihaleye çıkarılması planlanıyor.

- Limanların birlikte ihaleye çıkarılması, birbirinin alternatifi olmaması nedeniyle yatırımcıları olumsuz etkilemeyecek.

20- Bayram açığı yerli turistle kapanacak.

- AKTOB Başkanı Osman Ayık:

- "Otellerin çoğu zaten yabancı ile dolu, boş olan oteller de bayramda yerli turistle dolacak."

- POYD Başkanı Volkan Şimşek:

- "Antalya bayramda yıldızlar geçidine sahne olacak."

21- Turkcell Süper Lig'de 7. haftanın açılış maçında Fenerbahçe ile Ankaragücü, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

22- 31. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası Finalleri, İtalya'da sürüyor.

- Türkiye, 2. Tur (E) Grubu'nda ilk maçında Vasto kentinde Belçika ile karşılaşacak.

23- UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılan UEFA Başkanı Michel Platini, İstanbul'dan ayrılacak.

24- Derbi maça doğru...

- Galatasaray ile Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de sezonun ilk derbisinin hazırlıklarını basına kapalı antrenmanlarla tamamlayacak.

25- İstanbul'da hafta sonunda düzenlenecek 21. Uluslararası Boğaziçi Cimnastik Turnuvası'nın tanıtımı amacıyla Adela Otel'de basın toplantısı yapılacak.

26- Ezeli rekabette 319. randevu...

- Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki 83 yıllık rekabette, sarı-kırmızılıların, siyah-beyazlılara karşı galibiyet sayısında 110-101, gol sayısında da 444-422 üstünlüğü bulunuyor.

- İki takım arasında ligde şimdiye dek yapılan 96 maçın 33'ünü Galatasaray, 26'sını Beşiktaş kazanırken, 37 maç da berabere bitti.

27- Ezeli rekabetten ilginç notlar...

- Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki 83 yıllık rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top, son golü ise yine Beşiktaşlı Ricardinho attı.

- Rekabetin "Gol Kralı" 29 golle Beşiktaşlı Hakkı Yeten.

- Galatasaraylı Gündüz Kılıç, 5 golle, bir maçta en fazla gol atan futbolcu.

- Yarınki derbi, ezeli rakiplerin tarihindeki ilk seyircisiz maç olacak.


ANKA, 28 EYLÜL 2007 CUMA GÜNDEMİ

-CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR YEMEĞİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit aileleri ve gazilere Çankaya Köşkü'nde iftar yemeği verecek. (Saat:18.47)

-Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy'i de kabul edecek. (Saat:11.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ABD TEMASLARI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ?Küresel Çok Etnikli Toplumun İnşası? konulu toplantıya katılacak. Erdoğan toplantıdan sonra, İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile BM Genel Kurul Başkanı Srgjan Kerim ile bir araya gelecek.

-Başbakan Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda konuşma yapacak ve ardından ?Türk Kültür Merkezi?nin verdiği geleneksel dostluk yemeğine katılacak.

-IRAKL'LA TERÖRLE MÜCADELE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANIYOR

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Irak İçişleri Bakanı Cevad Bolani, Türkiye ile Irak arasında terörle mücadelede işbirliğine yönelik anlaşmayı imzalayacak. (Saat:11.00)

-MAHMUR KAMPININ KAPATILMASI BAŞKA BAHARA KALDI

-Ankara'nın kapatılmasını istediği Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'na ilişkin olarak Türkiye, Irak ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği arasındaki üçlü müzakereler belisizliğe girdi. Konuyla ilgili Nisan ayında yapılan toplantıdan buyana hiçbir gelişme kaydedilmezken, bu ay içinde toplantı yapılması önerileri de gerçekleşmedi. Yeni bir toplantı için bir tarih yok.

-YARGITAY BAŞKANLAR KURULU "ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE KIRMIZI ÇİZGİLERİ" BELİRLEYECEK

-Yargıtay Başkanlar Kurulu, anayasa değişikliği konusunda görüşlerini belirleyecek. Kurul, alacağı kararı yazılı olarak açıklayacak.

-AKP'DE SONBAHAR KAMPI

-AKP, 22 Temmuz seçimlerinin ardından ilk kampını Ekim ayında yapacak. Bakanlar, milletvekilleri ve MKYK üyelerinin katılacağı toplantıda, Anayasa değişikliği ve TBMM çalışmaları konusunda partinin politikaları şekillendirilecek. AKP, Şeker Bayramı'nın ardından gerçekleştireceği kamp için yer arayışına girdi. Daha önce dönemde Antalya ve Kızılcahamam'da gerçekleştirilen geleneksel toplantı için parti yönetimi bu defa Afyonkarahisar ya da Kızılcahamam düşünülüyor.

-CHP'DE SÖZ BAYAN MUHALİFLERDE

-CHP Kadın Kolları Başkanı Güldal Okuducu, parti genel merkezinde partide yaşanan son gelişmeleri değerlendireceği bir basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00)

-CHP Parti Meclisi Üyesi Gülsün Bilgehan, ?CHP'nin açık olmasını, gençlere, kadınlara zorluk çıkarılmamasını istiyoruz. Sivil toplum örgütleriyle daha iyi dayanışma içinde olmasını istiyoruz. CHP'nin eskisi gibi sol bir parti olmasını istiyoruz. Bütün çalışmalarımız da bu yönde? dedi.

-DSP'Lİ MACİT'TEN BASIN TOPLANTISI

-DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek (Saat:11.00)

-ASO BAŞKANI ÖZDEBİR'İN ZİYARETLERİ

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaret edecek. (10.30/12.00)

-TOBB'UN GIDA SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINA İLİŞKİN TOPLANTISI

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, TOBB Gıda Sanayi Meclisi tarafından düzenlenen ?Gıda Sektörünün Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri? konulu toplantıya katılacak. (Saat:14.00)

-BANKALARIN AÇIK POZİSYONU 7.1 MİLYAR DOLAR

-Küresel finans piyasalarında ABD ekonomisi kaynaklı kriz kaygısı sürerken, Türk bankacılık sektörü 14 Eylül itibariyle 7 milyar 83 milyon dolarlık bir açık pozisyona ulaştı. Bankaların 145.4 milyar dolarlık bilanço içi döviz yükümlülüğüne karşılık, 138.3 milyar dolarlık döviz varlığı bulunuyor.

-EN MOTORİZE İL ANKARA

-Ankara'da her 100 kişiye 18 otomobil düşüyor. İstanbul, 100 kişiye 14 otomobille ikinci sırada bulunuyor, bu illeri 13 otomobille Muğla izliyor.

-UN RO-RO'NUN SATIŞIYLA İLGİLİ TARTIŞMALAR KIZIŞIYOR

-UND Yönetim Kurulu üyesi Çetin Nuhoğlu, UN Ro-Ro yöneticilerine ve ortakların tümüne bugün mektup gönderdiğini, şirketin ?stratejik? bir öneme sahip olduğunu, satılacaksa yüzde 40'ının halka açılması gerektiğini belirterek, ?Kim ne veriyorsa UND 1 milyon dolar daha fazlasını vermeye hazır? dedi.

-DIŞ BORÇ VERİLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, yılın ikinci çeyreğine ilişkin dış borç stoku verilerini açıklayacak.(Saat: 17.30)

-AĞUSTOS AYI DIŞ TİCARET VERİLERİNİN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

-TÜİK'in Ağustos ayı ihracat ve ithalat verilerinin açıklaması bekleniyor. (Saat:17.00)

-YARGITAY:"ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ ABONELİĞİNİ ALMAYAN KİRACI TAHLİYE EDİLEMEZ"

-Yargıtay 6. Hukuk Dairesi; elektrik, su, doğalgaz aboneliğini kiracının kendi üzerine almaması nedeniyle verilen tahliye kararını bozdu. Yargıtay, bu gerekçeyle kiracının tahliyesine karar verilemeyeceğine hükmetti.

-DİYARBAKIR'IN YOKSULLUK HARİTASI AÇIKLANIYOR

-Sarmaşık Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin hazırladığı "Diyarbakır Kent Yoksulluk Haritası", Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de katılımıyla düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak. (Saat:10.00)

-KÜLTÜR BAKANLIĞI'NDAN KİLİSE'DE SEMA GÖSTERİSİ

-Kültür ve Turizm Bakanlığı, AB üyelik sürecinde Türkiye karşıtı tutum ile dikkat çeken Avusturya'nın en önemli ve en büyük ikinci kilisesi olan Votiv'de bir sema gösterisi gerçekleştirecek. Bakanlık, 2007 UNESCO Mevlana Yılı çerçevesinde düzenleyeceği etkinliğin kilisede gerçekleştiriliyor olmasının, dinlerin kardeşliğini destekleyeceğini ve toplumdaki önyargıların yıkılmasına olumlu katkıda bulunacağını düşünüyor.

-?LAZLAR? SEYİRCİYLE BULUŞACAK

-?Türk Kültür Mozaiğinde Lazların Yeri? konulu AB projesi kapsamında hazırlanan ?Lazlar? Belgeseli'nin galası 30 Eylül günü Ankara'da yapılacak. Lazlarla ilgili her türlü ayrıntıyı ele alan belgesel, ?Lazlar hakkında hazırlanan en kapsamlı belgesel? olma özelliğini taşıyor.

-KANADA ÜÇ TÜRK FİLMİNİ AĞIRLAYACAK

-?Yaşamın Kıyısında?, ?Mutluluk? ve ?Beş Vakit? isimli 3 Türk filmi Kanada'nın 26. Vancouver Uluslararası Film Festivali'de gösterilecek. Dünya genelinde 50 ülkeden 300'den fazla filmin katılacağı festival, 12 Ekim'e kadar sürecek.

-AVRUPA'DA HER 30 SANİYEDE BİR EVLİLİK SONA ERİYOR

-AB ülkelerinde nüfus verileri alarm veriyor. Son 25 yılda Avrupa'daki gençlerin sayısı 23 milyon azaldı. 65 yaş üzerindekilerin sayısı ise, çocukların sayısını aşıyor. Her 30 saniyede bir evliliğin sona erdiği Avrupa'da her 25 saniye bir kürtaj oluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber