Bakan Eroğlu: İstanbul'un 2050 yılına kadar su problemi olmaz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2007 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AFYONKARAHİSAR (CİHAN)-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da 2050 yılına kadar içme suyu probleminin olmayacağını söyledi.

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından satın alınan 18 itfaiye aracı ve 17 ambulansın anahtar teslim töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Veysel Eroğlu, Melen Çayı'nın İstanbul'un en önemli kaynaklarından biri olduğunu kaydetti.

Projenin üçüncü kademesi yapıldığı zaman İstanbul'a 1 milyar 150 milyon metreküp su verileceğini bildiren Eroğlu, "Melen, İstanbul'un su ihtiyacının 1 buçuk katını karşılıyor. Diğer kaynaklarla beraber neredeyse İstanbul'un 2 milyar metreküp su kaynağı olacak. Böylece İstanbul'da 2050 yılına kadar su problemi olmaz" dedi.

Bu yıl kurak geçtiğini, kuraklığa rağmen İstanbul'da su kesintisi yaşanmadığını aktaran Bakan Eroğlu, hedeflerinin Ekim ayı sonuna kadar Melen'i tamamlayıp sıkıntıyı gidermek olduğunu ifade etti. İSKİ Genel Müdürlüğü'nün de yeni bir boğaz geçiş hattı inşa ettiğini hatırlatan Eroğlu, Melen suyunu Bakırköy'e kadar ulaştırmanın mümkün olacağını kaydetti. Bakan Eroğlu, 'Su savaşı çıkar mı' sorusuna ise, "Yok, su savaşı çıkmaz, sudan sebeplerle çıkar" diye cevap verdi. Eroğlu, daha sonra basına kapalı yapılan, partisinin il ve ilçe teşkilat başkanları ile belediye başkanlarının yer aldığı toplantıya katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber