Başkent'te 'bilişim rüzgarları' esecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) bilişim dünyasının temsilcilerini buluşturacak. Derneğin düzenlediği Bilişim'07 etkinliği, Kasım ayında ''Ufkun Ötesi'' sloganıyla Ankara'da gerçekleştirilecek.

Bilişim'07 etkinliği, ''24. Bilişim Kurultayı'', ''10. Bilişim Teknolojileri Işığında Eğitim Kongresi'' ve ''2. Spor ve Bilişim Kongresi'' ana etkinliklerinin yanı sıra sektörel çözümlerin tartışıldığı özel oturumları, firma ve ürün tanıtımları, paneller ve son gelişmelerin tartışılacağı özel günleri kapsayacak. Etkinlikler kapsamında, bin 300 metrekarelik bir alanda teknoloji sergisi düzenlenecek.

Bilişim teknolojilerinin, tüm kurumlarca ve halk tarafından etkin ve verimli kullanılması, bilişim teknolojisi üretecek altyapının ve Ar-Ge kültürünün yerleştirilmesine katkı amacıyla düzenlenen Bilişim'07 etkinliği, 14-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

-''UFKUN ÖTESİ''-

Dernek Başkanı Turhan Menteş, Bilişim'07 etkinliği ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilişim'06'da işlenen ''Ortak Akıl'' kavramıyla oluşturulan fikirlerin Bilişim'07 etkinliklerinde ''Ufkun Ötesi'' sloganıyla daha da ileriye taşınacağını kaydetti. Menteş, ''Türkiye, bilişim dünyasında ufkun ötesine hazırlanmalı. Hedef ve planlar uzun vadeli olmalı'' dedi.

''Bilişim teknolojilerinde üretici, dünyada oyuncu ve lider bir ülke olmayı düşünüyorsak, 20 yıldan önceki planların çalışmayacağını öngörüyoruz. Dünyadaki örnekler de bu yönde'' diyen Menteş, ''Kısa vadeli çözümlerle bilişim dünyasında kullanıcı olmanın ötesine geçemiyoruz'' görüşünü dile getirdi.

Derneğin düzenlediği bilişim etkinliğinin, ulusal bazda bilişim dünyasında değerlendirmelerin yapıldığı tek platform olduğunu ifade eden Menteş, ''Biz bilişim dünyasının şu anki ve gelecekteki durumunu ortaya koyacağız, Türkiye'nin bu durumda yapması gerekenleri tartışacağız. Geleceğin şimdiden belirlenmesi amacıyla son üç etkinliğimizde 'geleceği yönetelim', 'ortak akıl' ve 'ufkun ötesi' sloganlarını kullandık. Bilişim'07'de bilişim rüzgarları Ankara'dan Türkiye'ye esecek'' dedi.

-24. BİLİŞİM KURULTAYI DÜZENLENİYOR-

Bilişim'07'deki ana etkinlikler kapsamında, 24. Ulusal Bilişim Kurultayı düzenlenecek. Kurultay, kamu ve özel sektör bilişimcileri, akademisyenler, uluslararası uzmanlar, iş adamları, sanayiciler, meslek kuruluşları ve son kullanıcıların katılımıyla gerçekleştirilecek. Kurultay kapsamında; akademik bildiriler, teknolojik ve uygulama bildirileri, AB Bilişim Bakanları paneli, Bilişim STK'ları paneli ve CEO Forumu ile davetli konuşmacılardan oluşan oturumlar düzenlenecek.

Bilişim ve iletişim teknolojilerindeki son değişikliklerin eğitimle buluştuğu, bu yıl onuncusu düzenlenmekte olan ''Bilgi Teknolojileri Işığında Eğitim'' etkinliği kapsamında ise akademik ve teknolojik bildiriler, paneller ve yarışmalar yapılacak.

-SPOR VE BİLİŞİM KONGRESİ-

Bu sene ikincisi düzenlenen ve Dernek Başkanı Menteş tarafından organize edilen ''Spor ve Bilişim'' etkinliği de, konunun tüm taraflarını bir araya getirecek bir etkinlik olacak. Kongrede, spor ve bilişim birlikteliğine dikkati çekmenin yanı sıra, Türkiye'nin gelecekte bu konuda dünyada öncülük yapacak fırsatların ve bu konuda uzmanlaşma ve yatırımın artmasının sağlanması hedefleniyor. Etkinlik, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Futbol Federasyonu ve üniversitelerin spor birimleri ile ortaklaşa düzenleniyor.

Bilişim'07 etkinlikleri kapsamında sektörel çözümlerin tartışılmasına ağırlık verilecek. Bu kapsamda sektörel çözüm oturumları da düzenlenecek. Öte yandan bilişim sektöründeki firmalar ile ürünlerinin yıllık tanıtımları da Bilişim'07 etkinlikleri kapsamında yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber