Mehmetçik okulları onardı 3 milyon 150 YTL tasarruf sağlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Mehmetçik tarafından yapılan onarımlar sayesinde 3 milyon 250 bin YTL'lik masraflarının 100 bin YTL'ye düştüğünü söyledi.

Mehmetçik son 2 yıl içerisinde eğitime büyük destek sağlandı. Malzemelerinin valilik ve milli eğitim müdürlüğü bütçesinden karşılanan okulların onarımının işçiliğini Mehmetçik yapıyor. Muş genelinde 2 yılda 300 okulun onarımında çalışan askerler, yaklaşık 3 milyon 150 bin YTL'ni harcanmamasını sağladı.

Askerlerin tadilatını yaptığı Sungu Anaokulu, Şehit Üsteğmen İzzettin Polat ve 75. Yıl Kıyık İlköğretim Okullarındaki çalışmaları yerinde inceleyen Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük'ün tam bir eğitim gönüllüsü olduğunu söyledi.

Eğitimin gönüllülük isteyen bir iş olduğunu ifade eden Bayraktar; "Malzemesini bizim, işçiliğini de jandarmanın karşıladığı bir proje bu. Geçen yıl yaklaşık 50 okulumuzu yine Mehmetçiğimiz onardı. Merkezde 120 okulumuzun boya, badana ve onarım işleri yapıldı. Bu yıl da şu ana kadar 15 civarında okulda çalışmalar gerçekleştirildi. Şu ana kadar 68 okulun boya ve benzeri ihtiyaçlarını karşıladık. Bu okulların tadilatının bir kısmını biz yaptık. Bizim yetişemediğimiz durumlarda devreye Mehmetçik girerek büyük katkı sağladı. Tüm askerlerimize eğitime vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Son 2 yıldır 300'ün üzerinde okulumuz bu çalışmalarla onarıldı, boyandı ve güçlendirildi. Askeriyenin desteği sadece merkezde değil, ilçelerimizde de devam ediyor" dedi.

Mehmetçik tarafından yapılan onarımların 100 bin YTL'ye mal olduğunu dile getiren Bayraktar, "Yapılan onarımlar ihale edilmiş olsaydı bir okulun şu anda sadece boyama işi yaklaşık olarak 8,5 ile 10 bin YTL arasında maliyet getirirdi. 300 okul için ihaleye gidilmiş olsaydı 2 milyon YTL'ye yakın bir maliyet çıkardı. Bu yıl ki yaptıklarımızı da ihaleye çıkarmış olsaydık 1 milyon 250 bin YTL ödeme yapardık. Ama bizim yaptığımız masraflar 100 bin YTL civarında oldu" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber