Bilgisayar mühendisi itfaiye erleri aranıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 168 itfaiye erini işe alacağını, ancak adayların bilgisayar mühendisliği, maliye ve uluslararası ilişkiler gibi bölümlerden seçileceğini açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, itfaiye kadrosuna toplam 400 itfaiye eri alacağını duyurdu. Duyuru metninde, alınacak 400 kişiden, 232'sinin 'yangın güvenliği meslek lisesi' mezunu olmaları koşulu aranmıyor. Vasıfsız, lise mezunu, dengi meslek lisesi yeterli kabul ediliyor. İlanda 168 itfaiye erinin ise makina, elektrik ve bilgisayar mühendisliği, uluslararası ilişkiler, maliye, endüstri ve çevre mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları isteniyor.

'Amaç kadrolaşmak'

Teşkilata, ilk defa bu sayıda mühendislik fakültesi mezununun alınması şaşkınlık yaratırken, ilgili sendika yöneticileri ilana farklı tepkiler verdi.

Meslek hayatında ilk kez böyle bir uygulama gördüğünü söyleyen Belediye İş 2 Nolu Sendikası Başkanı Hasan Gülüm şöyle konuştu: ?İtfaiye eri olmak için, yangın güvenliği bölümü mezunu olmak gerekir. Bence amaç kadrolaşmak. Bu kişilerin itfaiye eri diye alınıp başka kadrolara kaydırılmasından şüpheleniyorum.? Belediye İş Sendikası İtfaiye Şube Başkanı Nihat Altaç ise alınacak erlerin yurtdışından getirilen yeni araçlar için gerekli olduğunu söyledi. Ataç, ?Yurtdışından 200 adet bilgisayar sistemli itfaiye aracı getiriliyor. Kimyasal üretim yapan bir fabrikaya doğru müdahale yapabilmek için çevre mühendisine ihtiyaç var. Bir gökdelendeki yangına doğru müdahale yapabilmek için mimar ve inşaat mühendisine ihtiyaç duyulur? diye konuştu.

?İtfaiye mezununa öncelik verilmeliydi'

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç: ?İtfaiyeci demek yalnızca yangına müdahale eden demek değildir. Ruhsat verilecek projeleri inceleyecek, büyük yangınlarda doğru karar verecek kadro için mühendislere ihtiyaç duyulur. Ancak ilanda, 400 itfaiye erinin alınacağı belirtiliyor. 232 mezunun lise, meslek lisesi ya dengi okullardan mezun olmaları gerektiği belirtiliyor. Oysa, 232 kişinin yalnızca itfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü mezunu olması gerekiyordu.?

Haber: Tülay ACAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber