Anadolu Üniversitesi: GYS soruları, yayım öncesinde paylaşılmadı. Kişi hakkında yasal süreç başlatıldı

Anadolu Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı görevde yükselme sınav sorularının, Anadolu Üniversitesinin yayımı öncesinde paylaşıladığına dair iddiların doğru olmadığını belirtti. Açıklamada "Yapılan teknik incelemede; bu asılsız iddianın kaynağı olan kişinin, tüm adayların erişimine açık soruları indirdikten sonra kamuoyunu yanıltacak şekilde paylaştığı tespit edilmiştir." denildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ekim 2020 17:01, Son Güncelleme : 10 Ekim 2020 17:21
Anadolu Üniversitesi: GYS soruları, yayım öncesinde paylaşılmadı. Kişi hakkında yasal süreç başlatıldı

Anadolu Üniversitesi memurlar.net'te yer alan "Sağlık Bakanlığı GYS soruları WhatsApp gruplarında dolaşıyor" başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı görevde yükselme sınav sorularının, Anadolu Üniversitesinin yayımı öncesinde paylaşıldığına dair iddiların doğru olmadığı belirtildi.

Anadolu Üniversitesi, sınava ait soru ve cevapların, sınav yönetmeliği gereğince, sınav gerçekleştikten bir gün sonra yayınlandığına dikkat çekerek "Yapılan teknik incelemede; bu asılsız iddianın kaynağı olan kişinin, tüm adayların erişimine açık soruları indirdikten sonra kamuoyunu yanıltacak şekilde paylaştığı tespit edilmiştir. İlgili kişi hakkında suç duyurusunda bulunularak, yasal işlem de başlatılmıştır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber