Tayini yapılan 1000 uzman doktor dava açmaya hazırlanıyor

Haber Giriş : 29 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul, İzmir ve Ankara'da sürpriz tayin tebligatı yapılan 1000 uzman doktor dava açmaya hazırlanıyor. Doktorlar, çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu'ya yapılan tayinlerin, istifaya zorlama amacı taşıdığı görüşünde

SON yıllarda sağlık sistemine yönelik iş bırakma eylemleriyle dikkat çeken sağlık çalışanları arasında tayin şoku yaşanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'i de kapsayan tayinler doktorlarda şaşkınlık yarattı. Sağlık Bakanlığı'nın ?Atama ve Nakil Yönetmeliği'ne dayandırılan tayinlerinin sadece İstanbul'daki 20 devlet hastanesinde 500 doktoru kapsadığı belirtiliyor.

İZMİR ve Ankara ile birlikte tayin tebligatı ile karşılaşan doktor sayısının 1000'e yaklaştığı ifade ediliyor. Doktorların tayin karşısında şaşkınlığa uğramasının nedeni ise çoğunun meslekte eski ve yıllar önce uzmanlık vasfı kazanarak, taşra hizmetlerini yerine getirmiş olmaları. Ancak esas olarak tam okullar açılmak üzereyken tayinlerin tebliğ edilmesi tepki çekiyor.

İSTANBUL Tabip Odası yöneticisi Güray Kılıç, tayinlerin çoğunun Hakkari, Muş, Bingöl, Şırnak gibi illere gerçekleştirildiğini ve verildiği öne sürülen maaşların şişirildiğini belirtti. Kılıç, tayinlerle hastanelerde sıkıntı yaşanacağını, amacın istifaya zorlayarak, sözleşmeli personeli artırmak olduğunu savundu. Kılıç, tayinler karşısında dava açacaklarını sözlerine ekledi.

ZATEN DOKTOR YETMİYOR

BU arada Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, aylık 5-6 milyar maaş vermelerine rağmen Doğu ve Güneydoğu'ya uzman hekim gönderememekten yakındı. Akdağ, bu illerde 15 bin sağlık personeli istihdam ettiklerini, uzman hekim ataması ise yapamadıklarını belirtti. 75 bin hekime ihtiyaç duyabileceklerini kaydeden Akdağ, ?2075'e kadar bile bu kadar hekim yetişmiyor' dedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber