Hızlı tren fabrikası Aralık'ta açılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim-Yenikapı arasında işleteceği 92 metro aracı üretimiyle ilgili olarak Rotem ve Türkiye Vagon Sanayi A.Ş (TÜVASAŞ) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Metro araçları, Rotem firmasının Adapazarı'nda kurduğu ve önümüzdeki aralık ayı ortası itibariyle üretime geçecek Hızlı Tren Fabrikası ve TÜVASAŞ'ta üretilecek. Üretimle ilgili anlaşma TÜVASAŞ'ta imzalandı. Anlaşma metnine TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki ile Eurotem Genel Müdürü Gıl Young Chung imza koydu. 127 milyon dolar tutarındaki metro üretimi 18 ayda tamamlanacak. TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, metro araçlarının büyük bir kısmının yerli malzemelerle üretileceğini söyledi.

HIZLI TREN FABRİKASI ARALIK ORTASINDA AÇILACAK

Eurotem Genel Müdürü Gıl Young Chung, TÜVASAŞ bahçesinde kurulan Hızlı Tren Fabrikası'nın önümüzdeki aralık ayı başı itibariyle tamamlanacağını ve aynı ayın ortasında üretime başlayacağını söyledi. Şu anda 12 Koreli ve 11'i Türk olmak üzere yönetici durumunda 24 mühendisin istihdam edildiğini ifade eden Chung, fabrikanın çalışmaya başlamasıyla toplam 250 kişinin istihdam edileceğini kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro araçlarından sonra TCDD'ye 96 adet banliyö aracı imalatının yapılacağını dile geturen Chung, "Eurotem Türk demir yolu sanayinin gelişmesine ve çevre ülkelerede ihracat yapmak için çok kuvvetli bir niyete sahiptir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber