Flaş... F-16'lar Kuzey Irak'taki PKK hedeflerini vurdu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Aralık 2007 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

F-16'lar havalandı, sınırda yoğun topçu atışı var

Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar ve Hakkari Çukurca'daki yoğun topçu ateşinin ardından Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde resmi açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin, Hakurk bölgeleri ile derinlikteki Kandil Dağı'nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının 16 Aralık 2007 günü saat 01:00'dan itibaren uyguladığı, geniş kapsamlı bir hava harekatı ile vurulmuştur.

Hava harekatına katılan uçaklarımız, saat 04:15 itibarıyla emniyetli bir şekilde üslerine dönmüşlerdir.

Uçakların operasyon bölgesini terk etmelerini müteakip, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uzun menzilli silahlarla, Irak'ın kuzeyinde belirlenmiş hedeflerin ateş altına alınmasına devam edilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetlerine verilen yetki çerçevesinde icra edilen operasyonlar, askeri ihtiyacın gereklerine göre kararlılıkla devam edecektir. Baştan beri açıklandığı gibi, operasyonlar tamamen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne yönelik olup; Irak'ın kuzeyinde yaşayan halka ve düşmanca harekette bulunmayan yerel gruplara karşı değildir.

Genelkurmay Başkanlığınca daha önce duyurulduğu gibi, değerli basın mensuplarının operasyon alanlarına girmemeleri, can güvenlikleri açısından önem arz etmektedir".

F-16'LAR PEŞ PEŞE HAVALANDI

Diyarbakır askeri havaalanında geceyarısından sonra hareketli saatler yaşandı. TRT, saaat 00:12'den itibaren Diyarbakır'dan kalkan 24 savaş uçağının saat 03:10'da üsse geri döndüğünü son dakika haberi olarak duyurdu. TRT, aralıklarla canlı yayına girerek bölgedeki hareketliliği ve topçu atışlarını aktardı.

Diyarbakır'daki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan gece yarısı havalanan çok sayıda savaş uçakları gece görevi yapmaya imkan tanıyan Lantirn sistemleriyle donatılmış F-16.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) da savaş uçaklarının 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkış ve inişlerine ilişkin görüntüleri "son dakika" haberi olarak yayınladı.

ÇUKURCA'DA 'SIFIR NOKTASI'NDA TOP SESLERİ

F-16'ların havalanıp üsse dönmesinin 1.5 saat sonrasında Kuzey Irak sınırındaki Hakkari'nin Çukurca ilçesinde top sesleri duyuldu. Sınıra sıfır noktada aralıklarla topçu ateşi sürdü.

Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği ilk görüntülerde top seslerinin ardından F-16 uçaklarının sesleri de duyuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber