Batı Afrika ülkesi Togo'da FETÖ'ye ait okul kapatıldı

Türkiye'nin girişimleri sonucu Batı Afrika ülkesi Togo'da FETÖ'ye ait okul kapatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2021 12:06, Son Güncelleme : 02 Haziran 2021 13:13
Batı Afrika ülkesi Togo'da FETÖ'ye ait okul kapatıldı

Çavuşoğlu, Togo Dışişleri, Afrika Entegrasyonu ve Yurtdışı Togolular Bakanı Robert Dussey ile Dışişleri Bakanlığında düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Dussey, kendisine ve heyetine gösterilen misafirperverlikten memnun olduğunu dile getirerek Türkiye'de ikamet eden Togolularla görüştüğünü ve Togoluların Türkiye'de kendilerini iyi hissettiğini söyledi.

Ülkesindeki FETÖ iltisaklı okulun kapatıldığını hatırlatan Dussey, gelecek yıl okulların açıldığı dönemde, Türkiye'nin desteği ve Maarif Vakfı bünyesinde kapatılan okulun öğrencilerinin mükemmel bir eğitim alacağını kaydetti.

Dussey, Togo'nun Ankara'da büyükelçilik açacağını belirterek "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aynı zamanda dostum, sözünü tutan bir adam olan arkadaşım Mevlüt'e teşekkürlerimi sunmak isterim. Lome'den ayrıldığında, temmuz ayında sözünü vermişti ve sözünü tuttu. Aynı şekilde biz de karşılıklı olarak taahhütler verdik ve iş birliğimizi güçlendireceğimize söz verdik gördüğünüz gibi. Evet, iş birliğimiz artmakta." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber