Emniyet birimleri birçok ilde bombalı saldıralara karşı teyakkuzda..

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 06 Ocak 2008 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK'nın bombalı saldırısının ardından birçok ilde teyakkuza geçildi. Emniyet'te izinler kaldırıldı, kritik noktalara sivil polisler yerleştirildi.

Diyarbakır'daki hain saldırıdan sonra, güvenlik güçleri alarma geçti. Büyükşehirler başta olmak üzere kentlerde önlemler arttırıldı. Polis teşkilatında izinler kaldırıldı, sivil polisler kalabalığa karıştı. Özellikle; insanların yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri ve pazarlar gözetim altında tutuluyor.

ÇALINTI ARAÇLAR ARANIYOR

Bu arada, Diyarbakır'da 5 kişinin ölümüne neden olan bombalı aracın çalıntı olduğu öne sürüldü. Terör örgütünün, bu tip eylemlerde kullanmak üzere 3'ü Samsun'dan olmak üzere 5 minibüs daha çaldığı öğrenildi.

***

Polis teyakkuzda

Hain saldırının ardından büyük şehirler başta olmak üzere ülke genelinde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı. İzinler kaldırıldı, sivil polisler kalabalığa karıştı....

Hainlerin Diyarbakır'da masum insanlara yönelik saldırılarının ardından son günlerde zaten önlemlerini artırmış olan güvenlik güçleri teyakkuz durumuna geçti. Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerdeki polislerin izinleri kaldırıldı, tedbirler artırıldı. Polisin yanında jandarma da kendi görev bölgesinde ek tedbirler alarak herhangi bir olaya meydan vermemek ve vatandaşların emniyetini sağlamak için gece-gündüz nöbet tutuyor.

KUŞ UÇURTMUYORLAR...

Emniyet güçleri her türlü istihbaratı anında değerlendirerek çalışmalarını sürdürüyor. Polis yetkilileri kamuoyuna yansımayan birçok olayı önceden istihbaratlar sayesinde önlediklerini belirtiyor. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde terörle mücadele ve istihbarat şubeleri 24 saat çalışıyor. İzinleri kaldırılan polisler, görev alanlarındaki bölgelerde kuş uçurtmuyor.

KALABALIKLARA SİVİL POLİS

Teröristlerin sivilleri hedef alması ve kalabalık mekanları seçmesi bu yerlerdeki tedbirleri arttırdı. Özellikle alışveriş merkezleri, pazarlar, insanların yoğun olarak bulundukları cadde, meydan ve eğlence yerleri gözetim altında tutuluyor. Bu yerlerde çok sayıda sivil polis görev yaparak vatandaşların güvenliğini sağlıyor. Alışveriş merkezlerindeki özel güvenlik görevlileri de daha etkin arama yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber