Doktoru doğum gününde vurmuş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2008 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, hastası tarafından vurularak ağır yaralanan Dr. Ali Menekşe'nin saldırıya uğradığı günün, doğum günü olduğunu belirterek, ''Keşke bugün olayı kınamak için değil de doğum gününü kutlamak için bulunsaydık'' dedi.

Giresun Tabip Odası ile bazı sivil toplum örgütleri, Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesi doktorlarından Ali Menekşe'ye görevi başında yapılan silahlı saldırıyı kınamak amacıyla hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Tabip Odasının hazırladığı basın açıklamasını okuyan İl Sağlık Müdürü Dr. Cindemir, saldırıyla derinden yaralandıklarını; olay münferit gibi görünse de sıkılan kurşunun yüreklerine saplandığını ifade etti.

Dr. Cindemir, ''Silahlı saldırıya uğradığı gün, doktor ağabeyimiz Menekşe'nin doğum günüymüş. Keşke bugün burada, olayı kınamak için değil de doğum gününü kutlamak için bulunsaydık'' diye konuştu.

Bu saldırının doktorlara, sağlık personeline ve en önemlisi de hastalara karşı yapıldığını vurgulayan Dr. Cindemir, şunları söyledi:

''Bir kez daha saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Yıllarca çok zor şartlarda, uzun süreler eğitim alarak edindiğimiz mesleğimizi, ettiğimiz yeminlere, verdiğimiz sözlere sadık kalarak icra etmeye çalışıyoruz. Hastalarımızla bizi karşı karşıya getirmek isteyenlerin oyunu tutmayacaktır. Bu tür saldırıyı tüm hastalarımıza veya hasta yakınlarına mal etmememiz gerektiğini çok iyi bilmeliyiz. Doktorlar da insandır, hasta olurlar, kanser olurlar; doktorlar da anne babadır, evlat acısını bilirler. Keşke bu saldırı hiç olmasaydı, keşke bugün hiç keşke dememiş olsaydık.''

Hastasının hain saldırısıyla hem kurşun, hem yürek acısı çeken Ali Menekşe'nin, yine tedavi ettiği binlerce hastasının dualarıyla bu acılardan kurtulacağına inandığını ifade eden Dr. Cindemir, ''Dr. Ali ağabeyimizin en kısa zamanda aramıza dönebilmesi için yüce Allah'tan acil şifalar diliyoruz'' dedi.

Gazetecilerin, Ankara'daki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Dr. Menekşe'nin sağlık durumuyla ilgili sorusu üzerine, durumunun pek iç açıcı olmadığı belirten Dr. Cindemir, ''Nörolojik durumu buradakinden daha kötü durumda. İnşallah kurtulacak ümidindeyiz ama, durumu çok da iyi görünmüyor'' dedi.

Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesinde, Murat Y. (44), henüz belirlenemeyen nedenle hastane koridorunun merdivenlerinde, göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Ali Menekşe'yi (51) başına ve göğsüne tabancayla ateş ederek yaraladıktan sonra, silahla başına ateş ederek intihar girişiminde bulunmuştu.

Yaralılar, Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış, Dr. Ali Menekşe daha sonra Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber