Erdoğan: Ülke çıkarı olduğunda bütünleşilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2008 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, farklı siyasi kanaati taşıyanların ülke çıkarı olduğu anda bütünleşmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''Şimdi kalkıp Türkiye'de Galataport'a bir yatırımcı gelecek, 'efendim bu Yahudi, olmaz'. Haydarpaşaport'a bir yatırımcı gelecek, 'efendim bu Arap'tır, Arap şeyhidir, olmaz'. Kulelere biri gelecek. 'Olmaz'. Bu olmaz, o olmaz, kim olur? Onu söyler misin? Bu zihniyet komünizm kalıntısıdır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İMKB Okul İnşaatları Protokolünün imzalandığı törende yaptığı konuşmada, geleceğe yatırım yapmayan, sadece günü kurtarmayı düşünen toplumların bugününün ve geleceğinin sorunlu olacağını belirterek, Türkiye'nin yıllarca bunun bedelini ağır şekilde ödediğini anlattı.

Bu konuda önlerindeki en somut örneğin sosyal güvenlik sistemi olduğunu kaydeden Erdoğan, ülkenin sadece bugününü değil, 50-100 yılını yakından ilgilendiren bu konuyu ele aldıklarını söyledi.

Ancak bazılarının, 2028 yılından itibaren uygulamaya girecek olan bir yasayı yarın uygulamaya girecekmiş gibi takdim ettiğini belirten Erdoğan, işçi ve memurların da kanunun içeriğini bilmedikleri için bu oyuna geldiklerini kaydetti.

Ancak bunu yapmak zorunda olduklarını kaydeden Erdoğan, ''Türkiye'de 47-48 yaşında insan emekli oluyor. Bu insan emekli olursa ne yapar? Evine gidip de yan gelip yatmaz. Ne yapacak? Kayıt dışı emek sisteminin içinde bir aktör olacak'' dedi.

Erdoğan, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası ile ilgili yasayı yapmakta kararlı olduklarını söyledi.

Bir sosyal hukuk devleti içinde insan hayatının ve sağlığının bedelinin ölçülemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, ''Sadece ve sadece siyasi rant amacıyla emeklilik yaşlarıyla oynandı ve Türkiye, sosyal güvenlik açıklarının altından kalkamaz hale geldi'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber