Rektörler, Özcan'dan daha fazla memur ve hemşire istedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Ocak 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektörler zirvesi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan başkanlığında 18 Ocak Cuma günü ilk kez toplanacak Rektörler Komitesi, hava muhalefeti nedeniyle ertelenmişti. Özcan, dün rektörleri üç gruba ayırarak, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde topladı. Dün yapılan toplantıya İç Anadolu Bölgesi'nde görev yapan rektörler katıldı. YÖK Başkanı, bugün Marmara, Karadeniz, kıyı Ege'de bulunan üniversitelerin yarın da Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki üniversitelerin rektörleri ile bir araya gelecek.

23 rektörün katıldığı dünkü toplantıda, üniversitelerin idari ve mali sıkıntıları, kadro sorunları, akademisyenlerin özlük haklarına yönelik yaşadığı problemler masaya yatırıldı. Toplantı sonrasında

konuşan rektörler, Hükümet ve YÖK Başkanı Özcan arasındaki iyi ilişkiler nedeniyle, yeni dönemden umutlu olduklarını, en kısa zamanda üniversitelerdeki kadro ve mali sıkıntıların çözüleceğine inandıklarını dile getirdiler.

SEÇİMİ TARTIŞTILAR

Dün yapılan toplantıda en çok tartışılan konulardan biri üniversitelerdeki seçim sistemi oldu. Rektörlerin seçim yönteminin ele alındığı toplantıda, üniversitelerde yapılan seçimlerden sonra YÖK Genel Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı makamları üzerinden yapılan atama yöntemi eleştirildi.

AKİL ADAM FORMÜLÜ

Her üniversitede bir mütevelli heyetin bulunmasını öneren rektörler, bu heyetin belirleyeceği 3 adayın öğretim üyeleri tarafından seçilmesini ve YÖK ile Cumhurbaşkanlığı makamlarının aradan çıkmasını istediler. Bazı rektörler ise üniversitenin içinden veya dışından, siyasete bulaşmamış ?akil adamların? önereceği üç kişinin aday olarak gösterilmesini ve yine öğretim üyelerinin oylarıyla bu üç kişiden birinin rektör olarak atanmasını önerdiler.

KADRO İSTEDİLER

TOPLANTIYA katılan rektörler, özellikle idari kadro ihtiyaçlarını gündeme getirdiler ve daha fazla memur ve hemşire için kadro istediler. YÖK Başkanı Özcan da üniversitelerin kadro sorununun farkında olduğunu belirterek, tüm bu sıkıntıların en kısa zamanda çözüleceğine yönelik söz verdi. Öğretim üyelerinin özlük haklarına yönelik sıkıntıları ve düşük maaşlarının da tartışıldığı toplantıda, akademisyenlerin yaşadığı lojman sorunu da konuşuldu.

Z. Kıvanç EL/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber