'Beşli aşı' uygulaması başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı tarafından 2008 yılı Ocak ayı itibariyle başlatılan 5'li (Difteri- Boğmaca - Tetanoz Polio- Menenjit) aşsı Yozgat'ta Vali Amir Çiçek'in katılımı ile uygulanmaya başlandı.

Aşı uygulamasına Yozgat Merkez 5 Nolu Sağlık Ocağı'nda başlandı. Yeni uygulama ile ilgili açıklama yapan Vali Çiçek, daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın uygulamasının eksiksiz olarak hayata geçirilmesi için gereken hassasiyeti gösterdiklerini ifade eden Vali Çiçek, "Yozgat genelinde beşli aşı sisteminin uygulanması hayata geçirilmiştir. Ailelerin düzenli olarak çocuklarının aşılarını takip etmesi için il genelinde bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Sağlık müdürlüğümüze bağlı mobil sağlık ekipleriyle, şehir merkezlerine uzak köylerimize kadar gidilmektedir" dedi.

Vali Çiçek, çocuk sahibi aileleri de aşıları zamanında yapmaları konusunda uyardı. Aşının çocukların sağlığı ve geleceği için büyük öneme sahip olduğuna vurgu yapan Vali Amir Çiçek, "Eğer çocuklarınızı aşılatmaz ve ileride sağlık problemleri çıkarsa, o çocuk büyüdüğünde, bazı sağlık problemleriyle karşılaşabilir' diye konuştu.

Vali, konuşmasının ardından 3 aylık Nursena bebeği kucağına alarak uygulamayı başlattı. Vali Çiçek, "Benim her çocuğu kucağıma aldığımda bir dileğim olur. Bu da çocuk büyüdüğünde vali olmasını, doktor olmasını, hakim olmasını, yönetici olmasını, vatana millete faydalı olmasını diliyorum" diye konuştu. Daha sonra Nursena bebeğe beşli karma aşı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber