Doktor oğul konuştu: Namazı bozsalardı babam kurtulurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'un Taşmağazalar semtindeki Şafiler Camii'nde öğle namazı kılarken kalp krizinden ölen 70 yaşındaki Hilmi Gürsoy, yakınları tarafından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Gürsoy'un soyadını değiştiren oğlu 37 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Recep Gürsoy, babasının 3'üncü rekatta kalp krizi geçirmesine rağmen namaz bittikten sonra müdahale edilmesine tepki göstererek, ?Namazı bozum müdahale etseler babam kurtarılabilirdi. Bu nasıl insanlık?'' dedi. Erzurum Müftülüğü de olayla ilgili başlattığı idari soruşturmayı sürdürüyor.

Dün öğle namazı kılmaya giden Hilmi Gürsoy, imamla farzın üçüncü rekatı kılınırken olduğu yerde yığıldı. Farkedilmesine rağmen imam ve cemaatin namazını bozmaması nedeniyle 4'üncü rekat sonrasında kalp krizi geçirdiği anlaşılan Gürsoy'a müdahalede geç kalındı. Gürsoy'un, 112 acil servis ekipleri tarafından götürüldüğü Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde öldüğü anlaşıldı.

Hastane morgundan yakınları tarafından alınan 4'ü kız, 6 çocuk babası Hilmi Gürsoy'un cenazesi, Gürcükapı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Yolgeçti Köyü'ne götürüldü. Köy mezarlığında toprağa verilen Hilmi Gürsoy'un oğlu Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Recep Gürsoy, çok üzüntülü olduklarını söyledi. 3 çocuk babası Yrd. Doç. Dr. Gürsoy, babası Hilmi Gürsoy'un bu şekilde ölümüne çok üzüldüğünü belirterek şunları söyledi:

?Babam üçüncü rekatta yere düşmüş. Fakat oradakiler namazı bozup babama müdahale etmemiş ve dördüncü rekatı tamamlamışlar. Çok zoruma gitti. Bu nasıl toplum? Bu nasıl insanlık? Ölüm hak, hepimiz öleceğiz. Fakat olay böyle olmamalıydı. İslam dininde böyle bir şey yok. Yüreğimiz yanıyor. Acımız çok yeni. Daha sonra durum değerlendirmesi yapacağız.''

MÜFTÜLÜK İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Erzurum Müftülüğü tarafından camide ölüm olayıyla ilgili idari soruşturma başlatıldı. Müftülükten bir yetkili, soruşturmaya ilişkin şunları söyledi:

?Şafiler Camii'nin müezzini Mustafa Aras, burnundan ameliyat olduğu için raporluydu. İmam İsrafil Yılmaz ise 3'üncü rekatta bir düşme sesi duyduğunu söyledi. Ancak, önde bulunan imamın her sese kulak vererek namazı bozması mümkün değil. Öncelikle yanındaki cemaatin selam vererek namazını bozması ve durumun ciddiyetini görünce de imamı haberdar etmeleri gerekirdi. Biz yine de meydana gelen bu üzücü olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyoruz.'' Öte yandan olayla ilgili adli soruşturmaya bu aşamada gerek olmadığı, ancak ailenin şikayetçi olması halinde soruşturma açılabileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber