Küçük katilin ifadeleri çelişkili

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vahşi cinayetin zanlısı 11 yaşındaki kız çıktı

Mersin'de, Adli Tıp Kurumu raporuna göre, 100'den fazla yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenen ilköğretim

öğrencisi Y.S'nin (9) evinde yas ve şaşkınlık yaşanıyor.

Karacailyas beldesi Kanal Caddesi'nde çeşitli yerlerinden defalarca bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunan ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Y.S'nin ailesi, barakadan derme-çatma evlerinde taziyeleri kabul etti.

Aile, cinayeti, kız çocuğu Ş.Z'nin (11) değil başkasının işlediğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Anne Hatice S, "Ş.Z'nin ailesiyle hiçbir sorunumuz olmadı. Eşimi yaklaşık 7 yıl önce kaybettiğim için Ş.Z'nin babası, bizim ağabeyimiz gibiydi. Başımız her sıkıştığında kapısını çalar, yardım isterdik. O da bizi kırmayıp işimizi yapar ve zaman zaman da hep beraber aynı tarlada çalışırdık. Olayın şokunu atlatamadık. Ama cinayetin Ş.Z. tarafından işlendiğine de bir türlü inanamıyoruz" dedi.

Ş.Z ile oğlunun zaman zaman evin çevresinde diğer çocuklarla birlikte oynadığını anlatan Hatice S, cinayetin ardından Ş.Z'nin kendilerine 2 kez gelerek ziyaret ettiğini kaydetti.

KENDİNİ ERKEK GİBİ HİSSEDERDİ..."

Y.S'nin büyük amcası Mehmet S. de ara sıra kendilerine gelen Ş.Z'nin zaman zaman "Ben kendimi erkek gibi hissediyorum" dediğini öğrendiklerini söyledi.

Cinayetin başkası tarafından işlendiğini ve yaşının küçük olması nedeniyle Ş.Z'nin üzerine atıldığını iddia ederek, dosyanın yeniden incelenmesini isteyen Mehmet S, Ş.Z'nin çelişkili ifadelerde bulunduğuna dikkati çekti.

Mehmet S, "Ş.Z, ilk ifadesinde, 'cinayeti 2 kişi işledi. Olayı anlatmam halinde de annemi ve babamı öldüreceklerini söylediler. Ben de korktum' diye konuşmuş. Ancak, daha sonra ifadesini değiştirerek, 'Y.S'yi ben öldürdüm. Beni tanıdığı için de bıçağı sürekli ona batırdım' demiş. Bu çelişkili ifadeler üzerine olayın yeniden incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

DAHA ÖNCE DÖVMÜŞ

Mehmet S, katil zanlısı Ş.Z'nin daha önce küçük Y.S'yi dövdüğünü iddia etti.

"Birkaç kez Y.S, eve ağlayarak gelmiş ve Ş.Z'nin kendisini dövdüğünü söyleyerek annesine olayı anlatmış" diyen Mehmet S., "Bunun üzerine annesi Hatice, olayı Ş.Z'nin ailesinin yanına giderek anlatmış ve Ş.Z'ye dikkat etmelerini istemiş" şeklinde konuştu.

Y.S'nin dedesi Mustafa S. ise Y.S'nin kendisine sigara almak için evden ayrıldığını doğrulayarak, "Ş.Z'nin ailesi, böyle bir şeyi yapabilecek bir aile değil. Bu işte başka bir şeylerin olduğunu tahmin ediyoruz.

Olayın yeniden incelenip gerçek suçluların adaletin karşısına çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Ş.Z'nin eğitim gördüğü merkeze bağlı beldedeki ilköğretim okulu yöneticileri ise, Ş.Z'nin her çocuk gibi zaman zaman diğer çocuklarla sorun yaşadığını ancak, şimdiye kadar ciddi bir sıkıntı olmadığı söylediler.

Ş.Z'NİN AİLESİ EVLERİNİ TERK ETTİ

Olayın yaşandığı ve Ş.Z ile Y.S'nin oturduğu Akdeniz Mahallesi Muhtarı Garip Aktarlı da Ş.Z'nin babasının kendisine ait bahçelerde yardımcı olarak çalıştığını söyledi.

Uzun zamandan bu yana aileyi yakından tanıdığını ifade eden Aktarlı, Ş.Z'nin ailesinin, çevreden gelebilecek tepkiden dolayı hafta sonu Mersin'deki evlerini terk ettiklerini söyledi.

22 Ocak Salı günü okuldan çıktıktan sonra evine gelen ve 14.30 sularında

dedesinin verdiği 20 YTL ile birlikte sigara almak üzere Kanal Caddesi'ndeki evlerinden ayrılan Y.S. evlerinden yaklaşık 200 metre uzaklıktaki mahalle muhtarına ait olduğu belirtilen ve atıl durumdaki bir evde akşam saatlerinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu. İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, dün, Y.S.'yi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 11 yaşındaki Ş.Z'yi gözaltına almıştı. Zanlı, yaşının küçük olması nedeniyle de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Mersin İl Müdürlüğü'ne teslim etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber