Kış etkili oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtta etkili kar yağışı, ulaşımı ve yaşamı olumsuz etkiliyor.

Konya'nın Bozkır ilçesinde, kar nedeniyle mahsur kaldığı bölgeden kurtarıldıktan sonra evine dönmek üzere yola çıkan kişiden haber alınamıyor.

Cep telefonu operatörü vericilerinin tamiri için otomobille yola çıkan Mustafa Helvacı ve Mahmut Çalış, Söğüt beldesinde bulunan Söğüt köprüsü yakınlarında mahsur kaldı.

Bozkır Jandarma ekiplerince mahsur kaldıkları yerden kurtarılan Helvacı ve Çalış, jandarma karakoluna getirildi.

Mahmut Çalış daha sonra evine gitmek üzere Seydişehir'e doğru yola çıktı. Mustafa Helvacı ise Hadim'e gitmek üzere karakoldan ayrıldı.

Hadim'e ulaşmadığı ve haber alınamadığı bildirilen Helvacı'nın bulunması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde etkili fırtına bir köyde cami, okul ve evlere zarar verdi.

Fethiye'de etkili olan fırtına Faralya köyünde bir cami minaresinde hasara neden oldu.

Köyde bulunan ilköğretim okulu ve vatandaşlara ait evlerin çatıları zarar gördü.

Köylüler, fırtına nedeniyle çok sayıda zeytin ağacının devrildiğini belirterek, "Zeytin, köy halkımızın önemli bir geçim kaynağıydı. Narenciye ağaçlarımız da yıkıldı. Fırtınanın saatteki hızı 70-80 kilometreye ulaştı. Can kaybı olmaması sevindirici, caminin şerefesi insanların olmadığı zamanda yere düştü" dediler.

Gaziantep

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü ekibi, aşı çalışması yapacağı köye greyderler yardımıyla ulaştı.

Köylerde yaşayan çocuklara karma aşı yapmak için yola çıkan ekip, Şehitkamil ilçesine bağlı İskenderli köyü yakınında kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolda kaldı. Ekip, cep telefonuyla Gaziantep Özel İdare Müdürlüğünü arayarak yardım istedi.

Gaziantep Özel İdare Müdürlüğü İnşaat Daire Başkanlığının görevlendirdiği iki greyder, yoldaki karı temizleyerek sağlık ekibinin köye ulaşmasını sağladı. Ekip, getirilen tüm çocuklara ambulansta aşı yaptı.

Yozgat

Yozgat Valisi Amir Çiçek, kötü hava koşulları nedeniyle kriz masası oluşturduklarını belirterek, "Kar ve tipi nedeniyle Atatürk Yolu'nda mahsur kalan 2 araçtan birisine ulaştık, diğerine de ulaşılmak üzere" dedi.

Çiçek, kar ve tipinin yarın da devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Vatandaşların zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını isteyen Çiçek, şöyle konuştu:

"Kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Atatürk Yolu'nda mahsur kalan 2 araçtan minibüse ulaşılarak vatandaşlarımız kurtarılmıştır. Mahsur kalan otobüse ise ekiplerimiz ulaşmak üzeredir. Ekiplerimiz tüm yollarda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kapalı köy yollarımızı ulaşıma açmak için çalışıyoruz. Sorgun ilçesindeki trafoda meydana gelen arızanın giderilmesi için çevre illerden takviye ekip talep ettik, arızanın giderilip yeniden elektrik verilmesi için çalışmalar sürdürülüyor."

Vali Çiçek, Doğu Anadolu bölgesini Ankara'ya bağlayan E-88 kara yolunu ulaşıma açık tutmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kayseri

Kayseri kent merkezinde sabah 18 santimetre olan kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Kar kalınlığı, Sarız ilçesinde 48, Pınarbaşı ilçesinde 30, Tomarza ilçesinde 25, Develi ilçesinde 20 santimetre olarak ölçüldü.

Sabah ulaşıma kapanan 320 köy yolunda kar temizleme çalışmasının sürdürüldüğü ancak tipi nedeniyle yolların açılan bölümlerinin tekrar kapandığı bildirildi.

Ulaşıma kapalı olan Mucur-Kırşehir kara yolunda çok sayıda araç ve yolcunun mahsur kaldığı öğrenildi.

Manisa

Yoğun kar yağışı nedeniyle Manisa'nın Kırkağaç ilçesine bağlı Kocaiskan, Hamidiye, Kuyucak, Gökçukur, Demirtaş, Hacet ve Dualar köylerinin yollarının ulaşıma kapandığı bildirildi.

Kırkağaç Kaymakamı Aykut Pekmez, Manisa Özel İdaresi Köy Hizmetleri Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekiplerinin, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Akşam saatlerinde başlayan fırtına sonucu enerji nakil hatlarında arıza meydana geldiğini, 19 köye enerji verilemediğini kaydeden Kaymakam Pekmez, GEDAŞ ekiplerinin, sabah saatlerinden itibaren köylere enerji verilmesi için çalışma yaptığını ifade etti.

Pekmez, yoğun kar yağışı sonucu kapanan 7 köy yolunun açılması için 2 greyderle çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Bartın

Bartın'da etkili kar yağışı nedeniyle 99 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yetkililer, ilde 14 köye elektrik verilemediğini, arızaların giderilmesi ve yolların ulaşıma açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber