Zimmetine 1 milyon YTL geçiren bankacı tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Şubat 2008 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir bankanın Keşan Borsa Seans Salonu'nda görev yapan ve banka müşterilere ait 1 milyon YTL'yi zimmetine geçirdiği iddiası ile gözaltına alınan Yunus Demir (35), çıkartıldığı mahkemece ?Nitelikli zimmet ve resmi evrakta sahtecilik' suçundan tutuklandı.

2005 yılından bu yana 34 banka müşterisinin hesaplarında oynamalar yaparak, evraklara sahte imza atmak suretiyle 1 milyon YTL'yi zimmetine geçirdiği banka müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucu belirlenen Yunus Demir, perşembe günü Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde suçunu itiraf eden Yunus Demir, borsada kendi adına işlem yaparken zarara uğradığını, bu zararı kapatmak için de müşterilerin paralarını kullandığını ancak bu paraları da batırdığını anlattı.

Keşan Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Yunus Demir, ?Nitelikli zimmet ve resmi evrakta sahtecilik' suçlaması ile tutuklanarak Keşan Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

ZARARI BANKA KARŞILADI

Olayın meydana çıkması ve Yunus Demir'in suçunu itiraf etmesi üzerine, bankanın personelinin neden olduğu zararı üstlenerek, 34 müşterisinin kaybını tamamen karşıladığı ve paralarını hesaplarına yatırdığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber