Öğretmen adayları atamaları protesto etti

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen adayları, bugün öğretmenlik başvurularının son günü olması nedeniyle sorunlarına dikkati çekmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı.

Öğretmen adayları, öğretmenlerin kadrolu olarak ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yerine mezun oluş sıralarına göre atanmasını talep etti.

Bakanlık önünde okunan basın açıklamasında, şu anda yaklaşık 180 bin öğretmen adayı bulunduğu savunularak, adayların KPSS'ye girmelerinin kabul edilemeyeceği belirtildi.

"Bu insanlar öğretmen olarak yetiştirilmiştir ve öğretmenlik dışında herhangi bir vasıfları yoktur" denilen açıklamada, KPSS ile öğretmen alımının devam etmesi halinde işsiz öğretmen adayı sayısının katlanarak artacağı kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı, 25 Şubat'ta 4 bin 786 kadroya öğretmen atayacaktır. Ancak bu 4 bin 786 kadroya yapılacak atamanın yaklaşık 2 bin 500'ü mükerrerdir. Yani geçtiğimiz atama dönemlerinde sözleşmeli görevlendirilen 2 bin 500 öğretmen kadroya geçecektir.

Bu kişiler sanki ilk kez atanıyormuş gibi kamuoyuna yansıtılmaktadır. 180 bin öğretmen adayının işsiz olduğu ve en az 100 bin öğretmen açığının bulunduğu ülkemizde 4 bin 786 öğretmen atamak, komediden başka bir şey değildir. Bu atamanın kamuoyu baskısını yatıştırmak için yapıldığı, ihtiyaç ve beklentiyle hiç örtüşmediği herkes tarafından bilinmelidir."

Açıklamada, öğretmenlerin KPSS yerine mezun oluş sırasına göre ve kadrolu olarak atanmaları talep edildi. Ayrıca, "İşsiz öğretmen adaylarının ataması yapılıncaya kadar eğitim fakültelerinin kontenjanlarının düşürülmesi" de istendi.

Açıklamanın ardından öğretmen adayları olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber