Park genelgesi yanlış anlaşılmış!

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'park eden araçların çekilmemesi' ile ilgili genelgesi yanlış anlaşıldı. İşte doğrusu...

Trafiği aksatmayacak şekilde park yasağı olan yerlerdeki araçların çekilmeyerek ceza uygulandığı, ancak trafiği olumsuz etkiler şekilde park eden araçların çekilmeye devam edileceği belirtildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü vatandaşın genelgeyi yanlış anlaması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, genelgede belirtilen, park yasağına uymayan araçların çektirilmemesi, yerine para cezası verilmesi uygulamasının yanlış algılandığı vurgulandı. Genelgenin uygulandığı, ancak Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde belirtilen hususlara aykırı uygulamalarda, araçların çektirilmesine devam edileceği bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yayınlanan genelgede, ''Karayolları Trafik Yönetmeliği madde 119'da belirtilen haller dışında kalan ve 'sadece park yasağını ihlal etmiş olan araçların' çektirilmeyerek, bu şekilde park eden araçların plakasına para cezası tutanağı düzenleneceği, yetkisiz kişi ve kuruluşların araç çekmeleri ve muhafaza etmeleri ile yol üzeri ve boş alanlarda park yeri oluşturup buralardan ücret almalarının kesinlikle önleneceği, oluşturulacak özel ekiplerle denetimlere ağırlık verileceği'' hükmü bulunduğu hatırlatılarak şu görüşlere yer verildi:

''Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 119. maddesinde belirtilen; duraklamanın yasak olduğu yerlerde, geçiş yolları önünde ve üzerinde, belirlenmiş yangın musluklarına her iki yönden 5 metrelik mesafe içinde, kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten işaret levhalarına 15 metrelik mesafe içinde, üç veya daha fazla ayrı taşıt yolu olan karayolunda ortadaki taşıt yolunda ve üç veya daha fazla şeritli yollarda aksine bir düzenleme veya işaretleme yapılmadıkça sağ şerit dışındaki şeritlerde (2. ve 3. sıralara park), kurallara uygun şekilde park etmiş araçların çıkmasına engel olacak yerlerde, geçiş üstünlüğü olan araçların giriş ve çıkışının yapıldığının belirlendiği işaret levhasına 15 metrelik mesafe içinde, kamunun faydalandığı yerlerin giriş ve çıkış kapılarının önünde ve her iki yönde 5 metrelik mesafe içinde, belirli kişilerin ve tatil günleri dışında, kurum ve kuruluşların araçları için ayrılmış ve bir işaretle belirlenmiş park yerlerinde park edilmiş araçlar çektirilir.''

Belirgin bir şekilde trafik düzenini ve güvenliğini etkilediği görülen ve sahibi bulunmayan, yasak yerde olmasa bile genel güvenlik bakımından tehlike yarattığı anlaşılan araçlar da trafik zabıtasınca Sakarya İl Trafik Komisyonu'nca belirlenmiş ve izin verilmiş özel tertibatlı çekicilerle izinli park alanlarına çektirileceği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber