Çelik: 100 yılı ilgilendiren bir yasa hazırladık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2008 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili olarak, "Biz önümüzdeki 100 yılı ilgilendiren bir yasa hazırladık" dedi.

Bursaspor Fan Kulübü'nü makamında kabul eden Çelik, gazetecilerin, Türk-İş'in Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na karşı "iş bırakma" eylemi yapacağı yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Biz, kimseye kapımızı kapatmadık. Şimdi, 'Yürüyeceğiz, kapatacağız' ifadeleri demokratik ölçüler içinde olabilir. Bunlar sosyal kesimin haklarıdır. Fakat, neye karşı olduklarını, neden karşı olduklarını, ne istediklerini herkes söylemek durumunda. Birileri çıkıyor ve 'biz, bu yasanın hiçbir yerini tanımayız' diyor. Bu insanlarla bizim konuşacak bir durumumuz olabilir mi? Yasanın içine, dışına her şeyine karşı. Başka neyine karşı? Bütçede sağlık harcamaları 20 katrilyonun üzerinde. 'Sağlık hizmeti bedava verilmeli' deniyor. Sağlığı da bedava yapalım, ilacı da bedava verelim. Her şey bedava olsun. Bunu tüm iktidarlar yapmak ister. Ama mühim olan imkanlar çerçevesinde bunları vatandaşın lehine kullanmaktır. Türkiye'nin imkanları arttıkça, bu imkanları 70 milyon için kullanıyoruz. Bunun için 'sağlık tümden bedava olsun' görüşü yüzeysel anlamda doğrudur, sorumluluk anlamında hiçbir anlam ifade etmeyen, gerçeklerle ilgisi olmayan bir cümledir. Böyle bakış açısı olanlarla ne konuşabilirsiniz? Fazla bir şey konuşamazsınız. Ben, bu tasarıda Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bütün görüşlere karşı açık oldum. Tüm katkıları almaya hazırız. Yasanın yürürlüğe gireceği tarihe kadar Türkiye'nin geleceğini bir tuğla koyabileceksek, gerekli değişikliği yaparız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber