Erdoğan, yoğun görüşme trafiği yaşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2008 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın açtığı kapatma davası üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yoğun bir görüşme trafiği yaşadı.

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI'NA KATILDI

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı, saat 11.30'da başladı ve yaklaşık 1 saat 50 dakika sürdü. Toplantıda AKP hakkında açılan kapatma davası ve Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısının ele alındı.

AK PARTİ OLAĞANÜSTÜ GRUP TOPLANTISI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın açtığı kapatma davası üzerine toplanan AK Parti Meclis Grubu toplantısı başladı. Saat 13.00'de toplanacağı duyurulan AK Parti Grup toplantısı, Bakanlar Kurulu toplantısının uzaması nedeniyle yaklaşık 45 dakika gecikmeli olarak başladı. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra, önce bakanlar, ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Meclis'e geldi.

Olağanüstü ve basına kapalı olarak toplanan AK Parti grup toplantısı için Meclis'te olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Gazeteciler ve ziyaretçiler, önce iç kulisten çıkarıldı, ardından da dış kulisin de dışına çıkarıldı. Gazetecilerin, ancak Şeref Holü'nde beklemesine izin verilDİ.

Grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerine moral verdi ve açılan kapatma davasından olumsuz yönde etkilenmemelerini istedi. Erdoğan'ın, kapatma davasının AK Parti'nin oylarını artırdığını belirterek, "Bunlar bizim toprağımıza bereket ekiyor" dediği öğrenildi.

Grupta yaptığı konuşmada, milletvekillerine moral veren Başbakan Erdoğan'ın, AK Parti'nin iktidarda olduğu döneme ilişkin önemli icraatlerden örnekler verdiği öğrenildi. Kapatma davasıyla ilgili olarak, "Bu partiyi millet kurdu, kimse yıkamaz" diyen Başbakan Erdoğan'ın, kapatma davasından sonra milletvekillerinde oluşan panik havası konusunda uyarıda bulunduğu ve 'panik havasına gerek yok' dediği belirtiliyor.

Milletvekillerinden bu dava yerine 2009'da yapılacak yerel seçimlere odaklanmalarını isteyen Erdoğan'ın, "Bundan sonra rotamız 2009 yerel seçimleridir. Seçim bölgelerinize 15 günde bir gidiyorsanız, bundan sonra her hafta gidin" dediği öğrenildi.

Milletvekillerini rastegele açıklama yapmamaları konusunda uyaran Başbakan Edoğan, "Bundan sonraki süreci Genel Merkez yürütecektir" diyerek milletvekillerinden sessiz kalmalarını istedi. Erdoğan, bu süreçte yapılacak konuşmaların aleyhte kullanılabileceğini dile getirdi.

Gecikmeli başlayan toplantı sürpriz şekilde kısa sürdü. Saat 13.45 sıralarında başlayan toplantı 14.30'da sonra erdi. Toplantıdan ayrılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin, MHP'nin Anayasa değişiklik teklifiyle ilgili sorularına cevap vermedi. Başbakan Erdoğan, kurmaylarıyla birlikte Meclis'teki makamına geçti.

KÖKSAL TOPTAN İLE GÖRÜŞTÜ

Kapatma davası nedeniyle olağanüstü toplanan AK Parti Grup toplantısından sonra Meclis'teki çalışma odasına geçen Başbakan Erdoğan, burada TBMM Başkanı Köksal Toptan ile biraraya geldi.

Köksal Toptan, yaklaşık 15 dakika süren görüşmeden sonra Başbakan'ın çalışma odasından ayrıldı. Görüşmede, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, bazı bakanlar ve AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin de hazır bulundu.

BÜLENT ARINÇ İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Köksal Toptan'la yaptığı görüşmenin ardından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile biraraya geldi. Arınç Erdoğan görüşmesi de yaklaşık 20 dakika sürdü.

Başbakan Erdoğan resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan Estonya Başbakanı Andrus Ansip ile saat 17:00'de ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan, saat 19:30'da ise Ansip onuruna akşam yemeği verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber