Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler ve İmam Hatip Liseleri yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mart 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 Mart 2008 PAZARTESİ
Resmî GazeteSayı : 26826

YÖNETMELİK

Milli Eğitim Bakanlığından:

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANADOLU LİSELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 5/11/1999 tarihli ve 23867 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Liseleri Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

"e) Yönerge: Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesini"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin Üçüncü Bölüm başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Komisyon, Kontenjan Tespiti, Tercih ve Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt Kabul"

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Ayrıca seviye tespit sınavı, alanlara yönelme, sınıf tekrarı, nakil ve benzeri sebeplerle bütün sınıflarda oluşacak açık kontenjanlar, şube öğrenci sayısı 30'u aşmayacak şekilde haftanın ilk iş günü mesai bitimine kadar komisyonca tutanakla tespit edilerek takip eden 3 iş günü süresince okul ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinin internet adresinde ilan edilir. Daha sonraki günlerde oluşabilecek açık kontenjanlar ise takip eden haftanın ilk iş günü yapılacak komisyon toplantısında değerlendirilir. Ancak, ders yılı içinde istekleri ile ayrılan öğrencilerden boşalan kontenjanlar 10 günlük süre bitiminde ilân edilir."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin başlığı ve birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Tercih ve Başvuru"

"Bu okullarda öğrenim görmek isteyen ilköğretim 8 inci sınıf öğrencileri; Yönergeyle belirlenen usul ve esaslar ile kılavuz/kılavuzlardaki açıklamalar doğrultusunda yerleştirmeye esas puana göre tercihte bulunurlar."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Okullara Yerleştirme ve Kayıt-Kabul

MADDE 10 ? Bu okullara, Yönergeyle belirlenen usul ve esaslar ile ilgili kılavuz/kılavuzlardaki açıklamalar doğrultusunda, yerleştirmeye esas puana göre merkezî yerleştirme ile öğrenci alınır. Okul kontenjanlarına, tercih ve yerleştirme işlemleri ile kayıt-kabule ilişkin hususlara Bakanlıkça her yıl yayımlanan söz konusu kılavuz/kılavuzlarda yer verilir."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bu okullar arasında öğrenci nakilleri; açık kontenjan bulunması, öğrencinin yerleştirmeye esas puanının, naklen gitmek istediği okulun kendi sınıf seviyesindeki öğrenciler için uygulanan yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü esaslarına göre yapılır. Naklen gidilmek istenilen yerleşim birimindeki okul/okullarda birinci yabancı dil farklı ise nakiller, puan üstünlüğü ve açık kontenjan esaslarına bağlı olarak velilerinin yazılı isteği doğrultusunda birinci yabancı dil değişikliği yapılarak gerçekleştirilir. Nakli gerçekleşen öğrencinin değiştirilen yabancı dildeki seviyesi belirlenir. Okul yönetimi, öğrenci velisi ile işbirliği yaparak 31/5/2006 tarihli ve 26184 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirleri alır ve uygular.

Merkezî yerleştirmeyle öğrenci alan ve genel orta öğretim programı uygulayan resmî fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu öğretmen liseleri ve aynı programı uygulayan özel okullar, askerî liseler ile polis koleji öğrencilerinin bu okullara nakilleri; yerleştirmeye esas olan taban puan ve bu maddenin birinci fıkrasında yer alan hükümlere göre yapılır. Ancak, belirtilen okullar dışındaki resmî ve özel diğer orta öğretim kurumlarından bu okullara öğrenci nakli yapılmaz."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin13 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Nakil başvuruları; açık kontenjan, okula en son yerleştirmeye esas taban puanı ve puan üstünlüğü esaslarına göre haftanın son iş günü komisyonca değerlendirilerek ilân edilir. Ayrıca sonuç, öğrenci velisine ve ilgili okul müdürlüğüne yazılı olarak en geç iki (2) iş günü içerisinde bildirilir."

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin Beşinci Bölüm başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Hazırlık Sınıfından Dokuzuncu Sınıfa Geçiş ve Başarının Değerlendirilmesi"

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Hazırlık Sınıfından Dokuzuncu Sınıfa Geçiş

MADDE 16 ? Hazırlık sınıfı öğrencileri; aynı okulun 9 uncu sınıfına veya nakil şartlarını taşımaları hâlinde hazırlık sınıfı bulunmayan diğer okulların 9 uncu sınıflarına 8/12/2004 tarihli ve 25664 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre geçiş yaparlar."

MADDE 10 ? Aynı Yönetmelik ekinde yer alan "Öğrenci Nakline Esas Durum Belgesi (EK-1)" ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 11 ? Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 12 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

EK-1

????????????????.MÜDÜRLÜĞÜNE

????????..

??./??. Öğretim Yılında okulunuz????sınıfı????nolu öğrencisi ??????. naklen........................................... Lisesine kaydettirmek istiyorum.

Başvuru için gerekli olan bilgi ve belgelerin tarafıma verilmesini arz ederim.

?./?./200

Öğrenci Velisinin

Adı Soyadı

İmza

ADRES:

Tel:

Ev:

Cep:

e-posta:;

T.C.

????????? VALİLİĞİ/KAYMAKAMLIĞI

??????????Lisesi Müdürlüğü

ÖĞRENCİ NAKLİNE ESAS DURUM BELGESİ

Sayı :

Konu : ?../?./?..

??????????? LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

????????

Adı Soyadı:

T.C. Kimlik Numarası:

Baba Adı:

Doğum Yeri ve Tarihi:

Okul No:

Sınıfı:

Alanı/Bölümü:

Birinci Yabancı Dili:

İkinci Yabancı Dili:

Hazırlık Sınıf Okuyup Okumadığı:

(Hazırlık sınıfı olan okullar için geçerlidir.)

Sınıf Tekrarı Yapıp Yapmadığı:

Disiplin Cezası Alıp Almadığı:

(Alınan cezanın türü yazılacaktır.)

*Öğrencinin Okula Yerleşmesinde Esas Alınan Puanı:

(Puan kartının onaylı sureti eklenecektir.)

Okulumuz öğrencisi..........................................nın nakil talebine esas olacak bilgileri yukarda belirtilmiştir.

Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

...............................

Okul Müdürü

Not:* Yıllara göre, öğrencinin okula yerleşmesinde esas alınan OKS/OYP puanı kullanılır.

Bu belge iki nüsha olarak düzenlenir. Bir örneği nakil için başvurulan okul müdürlüğüne verilmek üzere kapalı - mühürlü zarf içinde imza karşılığı öğrenci velisine verilir. Naklin uygun bulunması hâlinde, ikinci nüshası, nakil yapılacak okul müdürlüğüne tasdikname ve dosyası ile birlikte resmî yazıyla gönderilir.


24 Mart 2008 PAZARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 26826

YÖNETMELİK

Milli Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI FEN LİSELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 10/1/1999 tarihli ve 23579 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Fen Liseleri Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

"k) Yönerge: Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesini"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin Dördüncü Bölüm başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Kontenjan, Tercih ve Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt Kabul"

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Tercih ve Başvuru

MADDE 9 ? Bu okullarda öğrenim görmek isteyen ilköğretim 8 inci sınıf öğrencileri; Yönergede belirlenen usul ve esaslar ilgili kılavuz/kılavuzlardaki açıklamalar doğrultusunda yerleştirmeye esas puana göre tercihte bulunurlar.

İlgili mevzuata göre yurdumuzda öğrenim görme şartlarını taşıyan yabancı uyruklu öğrenciler hakkında da diğer öğrenciler gibi işlem yapılır."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Okullara Yerleştirme ve Kayıt-Kabul

MADDE 10 ? Bu okullara, Yönergeyle belirlenen usul ve esaslar ile ilgili kılavuz/kılavuzlardaki açıklamalar doğrultusunda, yerleştirmeye esas puana göre merkezî yerleştirme ile öğrenci alınır. Okul kontenjanlarına, tercih ve yerleştirme işlemleri ile kayıt-kabule ilişkin hususlara Bakanlıkça her yıl yayımlanan kılavuz/kılavuzlarda yer verilir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci, üçüncü, altıncı ve yedinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bu okullar arasında öğrenci nakilleri, açık kontenjan bulunması, öğrencinin yerleştirmeye esas puanının naklen gitmek istediği okulun kendi sınıf seviyesindeki öğrenciler için uygulanan yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü esaslarına göre yapılır."

"Sınıf tekrarı, nakil ve benzeri sebeplerle bütün sınıflarda oluşacak açık kontenjanlar, şube öğrenci sayısı 24'ü aşmayacak şekilde haftanın ilk iş günü mesai bitimine kadar komisyonca tutanakla tespit edilerek takip eden 3 iş günü süresince okulun ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin internet adresinde ilan edilir. Daha sonraki günlerde oluşabilecek açık kontenjanlar ise takip eden haftanın ilk iş gününde yapılacak komisyon toplantısında değerlendirilir."

"Nakil için başvuru, açık kontenjanın ilan süresi içinde öğrencinin öğrenim gördüğü okuldan velisinin alacağı Öğrenci Nakline Esas Durum Belgesi (EK?1) ile naklen gidilmek istenen okul müdürlüğüne yapılır.

"Nakil başvuruları; açık kontenjan, okula en son yerleştirmeye esas taban puanı ve puan üstünlüğü esaslarına göre haftanın son iş günü komisyonca değerlendirilerek ilan edilir."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki Geçici 1 inci madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 1 ? 2007-2008 öğretim yılında ilköğretim 8 inci sınıfta öğrenim görmekte olan öğrencilerden, 6 ncı, 7 nci sınıflarda Türkçe, matematik ve fen bilgisi derslerinin her birinin yıl sonu notu en az "orta" ve bu derslerin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalaması en az 4.00 olanlar bu okulları tercih edebilirler.

Öğrenimlerinin 6 ncı veya 7 nci sınıfını, ya da bunların her ikisini yurt dışında yapan öğrenciler için bu sınıf/sınıflara ait yukarıda belirtilen şartlar aranmaz."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmelik ekinde yer alan "Öğrenci Nakline Esas Durum Belgesi (EK-1)" ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 8 ? Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

EK-1

????????????????.MÜDÜRLÜĞÜNE

????????..

??./??. Öğretim Yılında okulunuz????sınıfı????nolu öğrencisi ??????. naklen........................................... Lisesine kaydettirmek istiyorum.

Başvuru için gerekli olan bilgi ve belgelerin tarafıma verilmesini arz ederim.

?./?./200

Öğrenci Velisinin

Adı Soyadı

İmza

ADRES:

Tel:

Ev:

Cep:

e-posta:;

T.C.

????????? VALİLİĞİ/KAYMAKAMLIĞI

??????????Lisesi Müdürlüğü

ÖĞRENCİ NAKLİNE ESAS DURUM BELGESİ

Sayı :

Konu : ?../?./?..

??????????? LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

????????

Adı Soyadı:

T.C. Kimlik Numarası:

Baba Adı:

Doğum Yeri ve Tarihi:

Okul No:

Sınıfı:

Alanı/Bölümü:

Birinci Yabancı Dili:

İkinci Yabancı Dili:

Hazırlık Sınıf Okuyup Okumadığı:

(Hazırlık sınıfı olan okullar için geçerlidir.)

Sınıf Tekrarı Yapıp Yapmadığı:

Disiplin Cezası Alıp Almadığı:

(Alınan cezanın türü yazılacaktır.)

*Öğrencinin Okula Yerleşmesinde Esas Alınan Puanı:

(Puan kartının onaylı sureti eklenecektir.)

Okulumuz öğrencisi..........................................nın nakil talebine esas olacak bilgileri yukarda belirtilmiştir.

Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

...............................

Okul Müdürü

Not:* Yıllara göre, öğrencinin okula yerleşmesinde esas alınan OKS/OYP puanı kullanılır.

Bu belge iki nüsha olarak düzenlenir. Bir örneği nakil için başvurulan okul müdürlüğüne verilmek üzere kapalı - mühürlü zarf içinde imza karşılığı öğrenci velisine verilir. Naklin uygun bulunması hâlinde, ikinci nüshası, nakil yapılacak okul müdürlüğüne tasdikname ve dosyası ile birlikte resmî yazıyla gönderilir.


24 Mart 2008 PAZARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 26826

YÖNETMELİK

Milli Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 17/11/2003 tarihli ve 25292 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Bilimler Liseleri Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

"g) Yönerge: Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesini"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin Dördüncü Bölüm başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Kontenjan, Tercih ve Başvuru, Yerleştirme, Kayıt Kabul ve Nakiller"

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi madde başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

"Tercih ve Başvuru

MADDE 9 ? Bu okullarda öğrenim görmek isteyen ilköğretim 8 inci sınıf öğrencileri; Yönergeyle belirlenen usul ve esaslar ile ilgili kılavuz/kılavuzlarda açıklamalar doğrultusunda yerleştirmeye esas puana göre tercihte bulunurlar."

İlgili mevzuata göre yurdumuzda öğrenim görme şartlarını taşıyan yabancı uyruklu öğrenciler hakkında da diğer öğrenciler gibi işlem yapılır.

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi madde başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

"Okullara Yerleştirme ve Kayıt-Kabul

MADDE 10 ? Bu okullara, Yönergede belirlenen usul ve esaslar ile ilgili kılavuz/kılavuzlarda belirtilen açıklamalar doğrultusunda, yerleştirmeye esas puana göre merkezî yerleştirme ile öğrenci alınır. Okul kontenjanlarına, tercih ve yerleştirme işlemleri ile kayıt-kabule ilişkin hususlara Bakanlıkça her yıl yayımlanan kılavuz/kılavuzlarda yer verilir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci, üçüncü, yedinci ve sekizinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bu okullar arasında öğrenci nakilleri, açık kontenjan bulunması, öğrencinin yerleştirmeye esas puanının naklen gitmek istediği okulun kendi sınıf seviyesindeki öğrenciler için uygulanan yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü esaslarına göre yapılır."

"Seviye tespit sınavı, alanlara yönelme sınıf tekrarı, nakil ve benzeri sebeplerle bütün sınıflarda oluşacak açık kontenjanlar, şube öğrenci sayısı 24'ü aşmayacak şekilde haftanın ilk iş günü mesai bitimine kadar komisyonca tutanakla tespit edilerek takip eden 3 iş günü süresince okulun ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin internet sayfasında ilan edilir. Daha sonraki günlerde oluşabilecek açık kontenjanlar ise takip eden haftanın ilk iş gününde yapılacak komisyon toplantısında değerlendirilir."

"Nakil için başvuru, açık kontenjanın ilan süresi içinde öğrencinin öğrenim gördüğü okuldan velisinin alacağı Öğrenci Nakline Esas Durum Belgesi (EK-1) ile naklen gidilmek istenen okul müdürlüğüne yapılır.

Nakil başvuruları; açık kontenjan, okula en son yerleştirmeye esas taban puanı ve puan üstünlüğü esaslarına göre haftanın son iş günü komisyonca değerlendirilerek ilan edilir."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin Altıncı Bölüm başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Hazırlık Sınıfından Dokuzuncu Sınıfa Geçiş, Başarının Değerlendirilmesi Proje Seminer ve Topluma Hizmet Çalışmaları"

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Hazırlık Sınıfından Dokuzuncu Sınıfa Geçiş

MADDE 16 ? Hazırlık sınıfı öğrencileri; aynı okulun 9 uncu sınıfına veya nakil şartlarını taşımaları hâlinde hazırlık sınıfı bulunmayan diğer okulların 9 uncu sınıflarına 8/12/2004 tarihli ve 25664 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre geçiş yaparlar."

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 1 ? 2007-2008 öğretim yılında ilköğretim 8 inci sınıfta öğrenim görmekte olan öğrencilerden, 6 ncı, 7 nci sınıflarda Türkçe, matematik ve sosyal bilgiler derslerinin her birinin yıl sonu notu en az "orta" ve bu derslerin yıl sonu notlarının aritmetik ortalaması en az 4.00 olanlar bu okulları tercih edebilirler.

Öğrenimlerinin 6 ncı veya 7 nci sınıfını, ya da bunların her ikisini yurt dışında gören öğrenciler için bu maddedeki şartlar aranmaz."

MADDE 9 ? Aynı Yönetmelik ekinde yer alan "Öğrenci Nakline Esas Durum Belgesi

EK-1" ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 10 ? Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 11 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

EK-1

????????????????.MÜDÜRLÜĞÜNE

????????..

??./??. Öğretim Yılında okulunuz????sınıfı????nolu öğrencisi ??????. naklen........................................... Lisesine kaydettirmek istiyorum.

Başvuru için gerekli olan bilgi ve belgelerin tarafıma verilmesini arz ederim.

?./?./200

Öğrenci Velisinin

Adı Soyadı

İmza

ADRES:

Tel:

Ev:

Cep:

e-posta:;

T.C.

????????? VALİLİĞİ/KAYMAKAMLIĞI

??????????Lisesi Müdürlüğü

ÖĞRENCİ NAKLİNE ESAS DURUM BELGESİ

Sayı :

Konu : ?../?./?..

??????????? LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

????????

Adı Soyadı:

T.C. Kimlik Numarası:

Baba Adı:

Doğum Yeri ve Tarihi:

Okul No:

Sınıfı:

Alanı/Bölümü:

Birinci Yabancı Dili:

İkinci Yabancı Dili:

Hazırlık Sınıf Okuyup Okumadığı:

(Hazırlık sınıfı olan okullar için geçerlidir.)

Sınıf Tekrarı Yapıp Yapmadığı:

Disiplin Cezası Alıp Almadığı:

(Alınan cezanın türü yazılacaktır.)

*Öğrencinin Okula Yerleşmesinde Esas Alınan Puanı:

(Puan kartının onaylı sureti eklenecektir.)

Okulumuz öğrencisi..........................................nın nakil talebine esas olacak bilgileri yukarda belirtilmiştir.

Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

...............................

Okul Müdürü

Not:* Yıllara göre, öğrencinin okula yerleşmesinde esas alınan OKS/OYP puanı kullanılır.

Bu belge iki nüsha olarak düzenlenir. Bir örneği nakil için başvurulan okul müdürlüğüne verilmek üzere kapalı - mühürlü zarf içinde imza karşılığı öğrenci velisine verilir. Naklin uygun bulunması hâlinde, ikinci nüshası, nakil yapılacak okul müdürlüğüne tasdikname ve dosyası ile birlikte resmî yazıyla gönderilir.


24 Mart 2008 PAZARTESİ
Resmî GazeteSayı : 26826

YÖNETMELİK

Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANADOLU İMAM-HATİP LİSELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 20/5/2005 tarihli ve 25820 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu İmam-Hatip Liseleri Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin sonuna aşağıdaki tanım eklenmiştir.

"Yönerge: Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesini,"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin başlığı ile birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Sınavlar, Tercih ve Başvuru"

"Bu okullarda öğrenim görmek isteyen ilköğretim 8 inci sınıf öğrencileri, Yönergede belirtilen usul ve esaslar ile ilgili kılavuz/kılavuzlardaki açıklamalar doğrultusunda yerleştirmeye esas puana göre tercihte bulunurlar."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bu okullara, Yönergede belirlenen usul ve esaslar ile ilgili kılavuz/kılavuzlardaki açıklamalar doğrultusunda, yerleştirmeye esas puana göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alınır. Okul kontenjanlarına tercih ve yerleştirme işlemleri ile kayıt-kabule ilişkin hususlara Bakanlıkça her yıl yayımlanan kılavuz/kılavuzlarda yer verilir."

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber