Üniversitede polisle çatışan 25 öğrenci gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 16:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde eğitim gören sol görüşlü öğrenciler, polisle çatıştı. Olaylarda 1 polis ve bir özel güvenlik görevlisi yaralandı. Gözaltına alınan 25 öğrenci emniyete getirilerek ifadesi alındı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde bazı sol görüşlü öğrenciler terör örgütü Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi'nin(THKP-C) kurucularından Mahir Çayan ile ilgili bir sinevizyon gösterisi yapmak istedi. Rektörlük izin vermediği için gösteri düzenleyemeyen grup ısrar edince devreye polis ve üniversitenin güvenlik görevlileri girdi. Öğrenciler dağılmayınca polis müdahele etti. Çıkan olaylarda bir polis ve memuru ve bir güvenlik görevlisi yaralandı. Polis memuru hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından 10'u bayan 25 öğrenci gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen öğrenciler emniyete getirildi.

Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi lideri Mahir Çayan 30 Mart 1972 Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Kızıldere köyünde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada 9 teröristle birlikte öldürülmüştü. Mahir Çayan şu eylemlere katılmıştı: "12 Subat 1971'de Ankara'da Ziraat Bankasi Küçükesat Şubesi soygununa katıldı. 15 Mart 1971'de Türk Ticaret Bankası Erenköy Şubesi soygununa katıldı. 4 Nisan 1971'de işadamları Mete Has ve Talip Aksoy'un kaçırılıp 400 bin liralık fidye alınması eylemini arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdi. 17 Mayıs 1971 günü İsrail İstanbul Başkonsolosu Ephrahim Elrom'un kaçırılması eylemini Ulaş Bardakçı ve Hüseyin Cevahir'le birlikte gerçekleştirdi. 26 Mart 1972'de Ünye'deki Radar Üssü'nde çalışan üç İngiliz teknisyeni kaçırdılar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber