MEB'den 'ararat' açıklaması

Haber Giriş : 07 Nisan 2008 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Coğrafya 11 ders kitabında yer alan ve Ağrı Dağı'nı Ararat olarak gösteren haritalarla ilgili yaptığı açıklamada, ?Harita net olmadığından üzerinde yer alan ve çok zor okunan ?Ararat' ifadesi incelemeciler tarafından fark edilememiştir? denildi.

- Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Coğrafya 11 ders kitabında yer alan ve Ağrı Dağı'nı Ararat olarak gösteren haritalarla ilgili yaptığı açıklamada, ?Harita net olmadığından üzerinde yer alan ve çok zor okunan ?Ararat' ifadesi incelemeciler tarafından fark edilememiştir? denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Coğrafya 11 kitabının 125 ve 133. sayfalarında yer alan haritalarda Ağrı Dağı'nın ?Ararat? olarak gösterilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Konuyla ilgili haberler üzerine yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilen yazılı açıklamada, ?Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızın 19.04.2007 tarihli ve 88 sayılı kararıyla kabul edilen Ortaöğretim Coğrafya 11 adli ders kitabının 125 ve 133. sayfalarındaki harita net olmadığından üzerinde yer alan ve çok zor okunan ?Ararat' ifadesi incelemeciler tarafından fark edilememiştir? denildi.

Açıklamada, daha sonra kitabın MEB Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin 17. maddesi kapsamında incelendiği belirtilerek inceleme sonunda, kitaptaki söz konusu haritanın değiştirilmesinin ve gerekli düzeltmelerin yazanlarınca yapılmasının ilgili Genel Müdürlüğe

bildirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün 26.12.2007 tarihli ve 14275 sayılı cevabi yazısı ekinde gönderilen Coğrafya 11 ders kitabının 133. sayfasında yer alan Türkiye Fiziki Haritasının değiştirildiği görülmüştü. Ancak diğer tespitlerin de yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmekte olup adı geçen ders kitabında yer alan hatanın giderilmesinin yanında 2008 baskısında daha nitelikli bir Türkiye Fiziki Haritası yer alacaktır.

Açıklamada ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talimatıyla inceleme başlatıldığı ve herhangi bir kasıt olup olmadığının yapılacak değerlendirmesinin ardından ortaya çıkacağı kaydedildi. Bakanlığın, herhangi bir yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak amacıyla Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından valilikler kanalıyla okullara bilgilendirme yapıldığı da açıklamada ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber