Köksal, polisin yeni stratejini açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2008 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Türk Polis Teşkilatının, kendisini değişen şartlara ve gelişen durumlara adapte etmek suretiyle yenilikleri çok yakından takip ederek, dünyada artık ismi duyulur, hatırı sayılır bir teşkilat haline gelmenin haklı gururunu yaşadığını kaydetti.

''Uluslararası Polis Şefleri Birliği (IACP) 25. Avrupa Polis Yönetimi Konferansı''nın açılışı dolayısıyla Conrad Oteli'nde tören düzenlendi. Törende,şehit polisler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Köksal, burada yaptığı konuşmada, son yıllarda artık suçların ve suçluların sınır tanımadığını belirterek, ''Bir suçun bir ülkede başlayıp pek çok ülkeye sirayet ettiği veya değişik ülkelerden birlikte toplanarak bir ülkeye geldiğini hep birlikte görmekteyiz ve yaşamaktayız'' dedi.

Bunun için artık tedbir, strateji ve çalışmaları farklı boyutlara çekmek zorunda olduklarını dile getiren Köksal, ''Bu bağlamda baktığımızda, özellikle son yıllarda teknolojide, bilişim teknolojisinde ve iletişimde meydana gelen değişiklikler, gelişmeler, sınır aşan suçların da kavramlarını ve kapsamlarını değiştirmiş ve genişletmiştir'' diye konuştu.

Bütün dünyadaki polis teşkilatlarının veya güvenlikten sorumlu teşkilatların suçlarla mücadelede bir araya gelmesi, yeni yöntemler geliştirmesi gerektiğine olan inancın, yirmi beşinci konferansın ana teması olacağını dile getiren Köksal, şunları kaydetti:

''Türk Polis Teşkilatı, her geçen gün kendisini değişen şartlara ve gelişen durumlara adapte etmek suretiyle yenilikleri çok yakından takip etmekte ve her geçen gün dünyada artık ismi duyulur, hatırı sayılır bir teşkilat haline gelmenin de haklı gururunu yaşamaktadır. Türk Polis Teşkilatımızın bu hafta kuruluşunun 163. yıl dönümü. Türk Polis Teşkilatı, 163 yıldır kendini yenileyerek, değiştirerek ve geliştirerek çalışmalarını sürdürmüştür ve bugün gerçekten suçların çözümlenmesinde, suçluların yakalanmasındaki sürati pek çok ülkenin takdirine ve imrenisine mazhar olmuş bir durumdadır.''

-TÜRK POLİSİNİN YENİ STRATEJİSİ-

Türk Polis Teşkilatının yeni bir stratejinin üzerinde çalıştığını dile getiren Köksal, ''Elbette ki suçu ve suçluyu yakalamak polis teşkilatının en önemli görevlerinden birisi ama biz diyoruz ki 'sadece suçu ve suçluyu yakalamakla kalmayalım, suçun oluşumunu önleyelim'. Suç olmadan önce gerekli müdahaleleri yapalım. 'Önleyici zabıta hizmetleri' dediğimiz, suçu önlemedeki tedbirleri artıralım. İşte bizim teşkilatımız şu anda bu konuda da yoğun bir çalışma içerisinde'' diye konuştu.

Bu çalışmaların özünün, polis teşkilatının toplumla ilişkilerini geliştirmeye dayandığını vurgulayan Köksal, ''Esasen, demokratik tüm ülkelerde polis teşkilatının ana temalarından birisinin halkla, toplumla iç içe olmak, kanun ve nizamları bu şekilde müştereken uygulamak olduğunu düşünürsek, böyle bir çalışmanın bizim teşkilatımız için de önemli bir çalışma olduğunu ifade etmek istiyorum'' dedi.

Türk polisini sadece suçluları kovalayan bir kurum değil, bunun yanı sıra bulunduğu yerdeki insanların dertlerini rahatça anlatabildiği, insanların yeri geldiğinde ağabeyi, yeri geldiğinde kardeşi, yeri geldiğinde problemlerini çözen ve insanların güvenebileceği bir sırdaşı olabilen bir kurum haline getirmeye çalıştıklarını kaydeden Köksal, ''Bu noktada, eğitimden başlayarak pek çok alanda çalışmaları sürdürüyoruz. Bunu yaparken, bir taraftan polis teşkilatı olarak kendi iç bünyemizdeki değişiklik ve eğitim çalışmaları, bir taraftan da sayın valilerimizin, kamu kurumlarının ve diğer meslek odalarının da desteğini alarak bu hizmetleri sürdürmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

-''POLİS AMCA OKULU''-

Konuşması sırasında bir örnek vermek istediğini kaydeden Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler ile birlikte bir okul açılışına katılacağını belirterek, ''Bunu çok önemsediğim için burada anlatmak istiyorum. Açacağımız yer bir ilköğretim okulu ama bu ilköğretim okulunun bir özelliği var. İsmi 'Polis Amca İlköğretim Okulu'. Yani eğitimde de çocuklarımız ve insanlar artık polisi bir amca, bir ağabey olarak görüyorlar ve Sayın Valimiz de lütfetmişler o okula 'Polis Amca' ismini vermiş. Biraz sonra 'Polis Amca Okulunu' açacağız. Bu, işte Türk polisinin değişik bir zihniyet üzerinde hızla ilerlemesinin göstergesidir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber