Eğitim-Sen: Siyasal gerginlik üniversiteler üzerinden sürdürülmek isteniyor

Haber Giriş : 07 Nisan 2008 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayların, siyasal gerginliklerin üniversiteler üzerinden sürdürülmek istenmesinin sonucu olduğunu söyledi.

- Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayların, siyasal gerginliklerin üniversiteler üzerinden sürdürülmek istenmesinin sonucu olduğunu söyledi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer yaptığı yazılı açıklamada, uzun süredir gündemi belirleyen gerginliklerin toplumu karşılıklı kamplaşmaya ittiğini ifade ederek, bunun son örneğinin üniversitelerde yaşanan saldırı ve provokasyonlar olduğunu söyledi.

Dinçer, birkaç ay içinde üniversitelerde yaşanan ve çoğu üniversite öğrencisi olmayanlar tarafından gerçekleştirilen saldırıların, Türkiye'nin geçmişten yabancı olmadığı olaylar olduğunu söyleyerek, ?Anlaşılan odur ki, bir takım çevreler, siyasal alanda yaşanan gerginliklerin yeterli olmadığını düşünerek, üniversitelerimizi bu kavga ve kamplaşmanın içine çekmeye çalışmaktadır? dedi.

-?YAŞANAN OLAYLAR BASİT BİR SAĞ-SOL ÇATIŞMASI DEĞİL?-

Akdeniz Üniversite'sinde yaşanan ?silahlı saldırının? üniversitelerde gelecekte yaşanması olası olan yeni gerginliklerin habercisi olduğunu savunan Dinçer, ?Silahlı ve öğrenci olmadığı her halinden belli olan saldırganın üniversite kampusuna elini kolunu sallayarak girmesine kim müsaade etmiştir?. Silahlı saldırgan kadar, bu şahsın kampus içine girmesine göz yumanlar da yaşanan olaylardan sorumludur? açıklamasında bulundu.

Dinçer, 1980 öncesinde bu tür görüntülerin yaşandığını ifade ederek, yaşanların basit bir ?sağ-sol çatışması' olarak değerlendirilmemesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber