Muhsin Yazıcıoğlu: Rektörün istifa etmesi gerekir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2008 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın'ı istifaya çağırdı. Yazıcıoğlu, "Etik bir davranış aranıyorsa, rektörün bu olumsuzluklarda kendi payını görerek istifa etmesi gerekir" dedi.

TBMM'de, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Aydın Ateş ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Muhsin Yazıcıoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayları değerlendirdi.

Olaylardan bir gün önce Türk bayrağının yırtılmasını Üniversite yönetiminin sorgulaması gerektiğini dile getiren Muhsin Yazıcıoğlu, üniversitede çıkan çatışmaları izlerken ürperdiğini söyledi. Yazıcıoğlu, şöyle konuştu: "Alnında Zülfikar kılıcı, çenesinde Taliban sakalı, gözlerinin derinliğinde cinayet psikolojisi... Özellikle de bir siyasi partinin faaliyetlerine ısrarla katılmaya çalışıyor. Ayrıca, basının bulunduğu her ortamda basınla muhatap oluyor. Poz verir gibi şarjör değiştirip ateş ediyor. Bunun karşısında istihbarat ne yapıyor ? Üniversite yönetimi nerede ? Neden bağıra bağıra yapılan işlere önceden tedbir alınmaz ?"

Olayların bu noktaya gelmesinde üniversite yönetiminin de kusuru bulunduğunu belirten Muhsin Yazıcıoğlu, "Üniversite yönetimi iyi niyetliyse feraset gösterip fırtına öncesi gelen yağmuru dikkate almalı ve şemsiye açmalıydı. Etik bir davranış aranıyorsa, rektörün bu olumsuzluklarda kendi payını görerek istifa etmesi gerekir" diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu, provokasyonların sadece bundan ibaret olmadığını söyledi. Yazıcıoğlu, "Kim bunlar ? Siyasi partilerin içine ajan sokarlar, topluma gösterirler ve bunun üzerinden Türkiye'de siyaset, gerilim üretirler. Bunu ortaya çıkarmanın yolu yok mu ? Milli İstihbarat ne işe yarar ? Birkaç çocuk ilahi okurken müdahale edenler, neden burada sessiz ?" diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu, MHP'nin il teşkilatını görevden alarak kendileri üzerine oynanan provakasyonu bozduğunu belirterek, bu durumun, MHP üzerinde bir provokasyon olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber