TBMM personeli 700 YTL banka promosyonu aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, TBMM personel maaşı ve diğer özlük haklarının ödenmesi için yeni bir sözleşme imzalanan İş Bankası'nın, kuruma 3 milyon YTL kaynak tahsis ettiğini belirterek, "Bu para, kadrolu, sözleşmeli, geçici ve sözleşmeli milletvekili danışmanlarından oluşan 1. grup personele kişi başına 700 YTL, diğer kurumlardan geçici görevlendirilen 2. grup personele ise 300 YTL olarak dağıtıldı" dedi.

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis'in, Meclis personel ücretleri ve servis araçlarına ilişkin soru önergesine Pakdil, yazılı yanıt verdi. Pakdil, TBMM'de çalışan kadrolu, sözleşmeli ve geçici görevli personelin ücretlerinin, Devlet Memurları Kanunu, TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanunu ve TBMM Başkanlık Divanı kararlarıyla, çalışma statüsü, görevin önem, yetki ve sorumluluğu da dikkate alınarak, kamudaki uygulamaya paralel belirlendiğini anımsattı.

Ekonomik ömrünü tamamlayan servis araçlarının yerine yenilerinin hizmete konulmaması nedeniyle TBMM Başkanlık Divanı'nın 10 Ekim 2003 tarihinde aldığı kararla, personel servislerinin kaldırıldığını ifade eden Pakdil, şunları kaydetti:

"TBMM personel maaş ve diğer özlük haklarının ödenmesi konusunda Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü ile 16 Ekim 2003 tarihinde 5 yıllık sözleşme yapılmıştır. Ancak Kasım 2008'de sona erecek olan sözleşme öne alınarak, 5 yıllık yeni bir sözleşme imzalanmıştır. Banka Genel Müdürlüğünce kurumumuza 3 milyon YTL tutarında kaynak tahsis edilmiştir. Tahsis edilen para, kadrolu, sözleşmeli (4/B), geçici (4/C) ve sözleşmeli milletvekili danışmanlarından oluşan 1. grup personele kişi başına 700 YTL, diğer kurumlardan geçici olarak görevlendirilen 2. grup personele ise 300 YTL olarak dağıtılmıştır. Dağıtımdan sonra kalan 660 bin 300 YTL'lik tutar, nemalandırılmak ve TBMM Başkanı'nın onayıyla belirlenecek usul ve esaslara göre harcama yapılmak üzere, maaş dağıtılan bankada açılan yatırım hesabında tutulmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber