7 Mayıs 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERDOĞAN AKP'Lİ VEKİLLERLE GÖRÜŞÜYOR

-Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir grup AKP'li milletvekiliyle parti genel merkezinde bir araya geliyor. (Saat:10.00)

-Başbakan Erdoğan ayrıca, Kars il heyetini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul ediyor. (Saat:14.00)

-MİLLİ KOMİTE TOPLANIYOR

-Milli Komite'nin 20. Toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılıyor. (Saat:17.15)

-TBMM GENEL KURUL

-TBMM Genel Kurulu'nda, Turizm Teşvik Kanun Tasarısı ile Yap-İşlet-Devret Kanun Tasarısının görüşmeleri sürüyor. (Saat:13.00)

-DTP'Lİ BİRDAN BASIN TOPLANTISI

-DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Meclis basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-ADALET KOMİSYONU

-TBMM Adalet Komisyonu'nda Kişisel Verilerin Korunması Yasa tasarısı ile

Uyumazlık Mahkemelerinin kuruluş ve işleyişini düzenleyen yasa tasarısı ele alınıyor. (Saat:10.30)

-LİSELERARASI AB BİLGİ YARIŞMASI

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Dedeman Oteli'nde düzenlenen ?Liselerarası AB Bilgi Yarışması Ödül Töreni?nde konuşma yapıyor. Törene, Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn de katılıyor. (Saat:09.30)

-İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI

-22. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası, başlıyor.

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Kütüphane Konferans Salonu'ndaki hafta açılış törenine katılıyor. (Saat:10.00)

-9 İLE DAHA ÜNİVERSİTE

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 9 ile üniversite kurulmasını içeren yasa

Tasarısı ele alınıyor. Üniversitesi bulunmayan Ardahan, Bartın, Bayburt, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Şırnak, Tunceli ve Yalova'da üniversite kurulmasını içeren tasarı ile birlikte milletvekillerinin verdiği çok sayıda teklif de ele alınıyor. (Saat:11.00)

-KİT KOMİSYONU

-TBMM KİT Komisyonu, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü ile Türkiye Kömür İşletmeleri Müesseselerini raporlarını görüşüyor. (Saat:10.00)

-BAYINDIRLIK KOMİSYONU

-TBMM Bayındırlık Komisyonu Elektronik Haberleşme Kanunu ile Posta Kanununda değişiklik öngören tasarıyı ele alıyor. (Saat:10.30)

-UYUŞTURUCUYU ARAŞTIRMA KOMİSYONU

-TBMM Uyuşturucu ve Uyuşturucu Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanıyor. (Saat:10.30)

-TUZLA KAZALARINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU

-Gemi İnşa Sanayindeki İş Güvenliği ve Çalışma Şartları Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Denizcilik Müsteşarlığı yetkililerinden bilgi alıyor. (Saat:11.00)

-TÜRKLERİN ANADOLU'DAKİ YERİ

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Mimar Kemalettin Salonu'nda gerçekleştirlecek, ?Türklerin ve Anadolu'nun Dünya Uygarlık Tarihindeki Yeri? konulu sempozyumun açılışına katılıyor. (Saat:10:00)

-TÜSİAD, ?TÜRKİYE'DE TARIM VE GIDA: GELİŞMELER, POLİTİKALAR, ÖNERİLER? RAPORUNU SUNACAK

-Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği, ?Türkiye'de Tarım ve Gıda: Gelişmeler, Politikalar, Öneriler? başlıklı raporunu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in katılımıyla açıklıyor. (Saat:09.00)

-AEG-ELECTROLUX YENİ ÜRÜLERİNİ TANITACAK

-AEG?Electrolux, Türkiye'de yeniden konumlandırılması, marka stratejileri ve Türkiye pazarında satışa sunulan, yeni seri ürünlerinin tanıtımını yapıyor. (Saat:10.00)

-METRO GROUP ÇEVRE BİLİNCİNİ ELE ALACAK

-Metro Group, ekolojik pazarı, nesli tükenmekte olan hayvanları organik ürünleri değerlendiriyor. (Saat:10.30)

-CHP, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A FATSA PLAJI'NDAN KUM ÇEKİLDİĞİ İDDİALARINI SORDU

-CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, Ordu'nun Fatsa ilçesinde bulunan Halk Plajı'ndan belediye ekiplerinin kum çektiği iddialarına yönelik olarak verdiği soru önergesinde, Başbakan Erdoğan'a kum çekme işleminin ne zaman başladığını ve Fatsa Belediyesi'nin bu konuda izni bulunup bulunmadığını sordu.

-5 YILDA 1 MİLYAR 785 MİLYON YTL TRAFİK CEZASI KESİLDİ

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ün soru önergesine verdiği yanıt, 2002-2007 yılları arasında toplam 1 milyar 785 milyon 786 bin YTL trafik cezası kesildiğini ortaya koydu.

-Bakan Atalay, yine 2002'den günümüze kadar olan süreçte 1 bin 221 personelin toplam 3 bin 285 ilköğretim okulunda trafik ve ilk yardım dersleri verdiğini belirtirken, yıllık eğitim planı çerçevesinde gerçekleştirilen seminerlerde de 1 milyon 745 bin 437 sürücü ile 4 milyon 992 bin 250 yayanın trafik güvenliği ve kuralları hakkında eğitildiğini bildirdi.

-SICAK PARA GİRİŞİ DURDU YTL DÖRT AYDA YÜZDE 12 DEĞER YİTİRDİ

-Küresel finans sistemindeki belirsizlikler nedeniyle bu yılbaşından itibaren artan dalgalanma süreci ve iç siyasi istikrarsızlık algısının Türkiye'ye yönelik yabancı sermaye akımlarını durdurması sonucu kurlarda hızlı bir artış yaşanan yılın ilk dört ayında YTL, döviz sepeti karşısında yüzde 12 dolayında değer yitirdi.

-YTL, yoğun sıcak para girişi yaşanan 2002-2007 döneminde, dövizler karşısında yüzde 51.8 değerlenmişti. Bu yıl dört aydaki değer kaybına rağmen, YTL'nin döviz karşısındaki reel değeri Nisan sonu itibariyle 2002 sonundakinin yüzde 34 üzerinde, 1995 yılındakinin ise yüzde 68 üzerinde gerçekleşti..

-PAHALANAN PETROLÜN TÜRKİYE'YE FATURASI BÜYÜYOR

-Büyük bölümünü ham petrolün oluşturduğu ?mineral yakıtlar ve yağlar" faslının Türkiye'nin toplam ithalatı içindeki payı yılın ilk çeyreğinde yüzde 22.3'e kadar yükseldi. Bu ürünlerde üç ayda 11 milyar dolara yaklaşan ithalat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56.4'lük artış gösterdi.

-GENÇLER, MADDİ VE SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE ÜNİVERSİTEYİ BIRAKIYOR

-Eğitim Hakkı Platformu www.af2008.org ?Üniversitelerden İlişikleri Kesilmiş Öğrencilerle İlgili Çalışma Raporu'nu AKP Bitlis Milletvekili ve Eğitim Komisyonu üyesi Cemal Taşar'a sundu. Rapor, öğrencilerin büyük çoğunluğunun maddi ve sağlık sorunları nedeniyle okullarıyla ilişiklerinin kesildiğini ortaya koydu.

-AĞRI İLE AŞIRI YORGUNLUK BAĞLANTILI

-Yapılan araştırmalar, ağrıyla aşırı yorgunluk arasında biyolojik bağlantı olduğunu ortaya koydu.

-Bilim ve Teknik Dergisi'nin Mayıs sayısında yer alan Iowa Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada ağrıyla aşırı yorgunluk arasında, bir bağlantı olduğu belirlendi. Bu gelişmenin ayrıca, kronik aşırı yorgunluk sendromu gibi, kronik ağrıyla aşırı yorgunluktan şikayetçi olanların, neden erkeklerden çok kadınlarda, üstelik, fazla sayıda teşhis edildiğinin açığa kavuşturulmasına da yardımcı olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber