ÖSS ve OKS stresine akupunktur

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 11:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- ÖSS ve OKS sınavlarına hazırlanan öğrencilerin, gerek sınavlara hazırlık sürecinde, gerekse sınav esnasında karşı karşıya kaldıkları stresten uzaklaşmak için başvurdukları yöntemler arasında akupunktur tedavisi de yer alıyor.

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Akupunktur uzmanı Dr. Şükrü Hamidi, 20 yıldır uyguladığı akupunkturun, stres eşiğini yükseltmesi nedeniyle şişmanlık ve sigara bağımlılığından kurtulma tedavilerinde başarılı olduğunu, son birkaç yıldır tedavi için başvuranlar arasında sınavlara hazırlanan öğrencilerin sayısının artığını söyledi.

Hamidi, öğrencilere yönelik akupunktur uygulamasına, üç yıl önce doktor arkadaşlarının sınavlara hazırlanan çocukları ve kendi oğluna stres ve konsantrasyon artışı için başladığını belirterek, zaman içinde kendisine başvuran öğrencilerin sayısının hızla arttığını dile getirdi.

Öğrencilerin çoğunda sınav kaygısının ve buna bağlı stresin görüldüğünü ifade eden Dr. Hamidi, şöyle konuştu:

"Stres düzeyinin yüksek olması hem sınava hazırlanmayı, hem de sınav performansını olumsuz etkiler. Sınav başarısızlığındaki diğer bir faktör de, konsantrasyon azlığı veya dikkatsizlik adı verilen durumdur. Akupunktur, limbik sistemi düzenleyerek kalbimizin, sindirim sistemimizin çalışma düzenini, hormonlarımızın salgı düzenlerini dengeler. Böylelikle strese verdiğimiz tepkiler daha dengeli hale gelir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber