Hükümetten valilere 'işkence iddialarına denetim'talimatı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Hükümet, insan hakları ve işkence konusunda önemli bir genelge yayınladı. Aynı zamanda insan haklarından da sorumlu olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, valiliklere gönderdiği genelgede "Haberli ya da habersiz denetimler yapın" dedi.

Bakan Çiçek, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, hükümetin işkenceye karşı sıfır tolerans anlayışı doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, valilere insan hakları ve işkence iddialarına karşı haberli ve habersiz denetimler yapmalarının talimatını verdi. Çiçek'in valiliklere gönderdiği genelge şöyle:

"Hükümetimiz'in 'işkenceye karşı sıfır tolerans' anlayışı doğrultusunda gerçekleştirilen yasal ve idari düzenlemelerin titizlik ve kararlılıkla uygulanmasından hiçbir şekilde taviz verilmeyecektir. İşkence ve kötü muamele iddiaları hakkında gerekli soruşturmalar geciktirilmeksizin başlatılacak ve mümkün olan en kısa sürede tamamlanacaktır. İşkence ve kötü muamelenin önlenmesine yönelik yasal ve idari düzenlemeler doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarının her düzeydeki amirleri ile denetime yetkili

diğer görevlilerin haberli ve habersiz rutin denetimleri yanında, il ve ilçelerde bulunan İnsan Hakları Kurulları da ilgili kurumlara ve birimlere haberli ve habersiz ziyaretler yapacaklardır. Bu denetim ve ziyaretlerde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için lüzumlu tedbirler süratle alınacak, kusuru görülenler hakkında gerekli işlemlerin yapılması sağlanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber