Polis'lik sınavını artık ÖSYM yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Meslek Yüksek Okulları sınavını artık Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yapacak. İçişleri Bakanlığı'nın geçen yıl Adana'daki sınavda soruların çalındığı yönünde yapılan spekülasyonların önüne geçmek için böyle bir uygulamayı tercih ettiği belirtiliyor.

Hayata kısa yoldan atılmak isteyenlerin tercih ettiği polis olma sevdası, her yıl Polis Meslek Yüksek Okulları'na olan talebi artırıyor. Daha önce Polis Akademisi Başkanlığı'nca yapılan polisliğe giriş sınavı bu yıldan itibaren üniversite sınavının ardından ÖSYM tarafından yapılacak sınavla belirlenecek. Alınan bilgilere göre, üniversite sınavından 200 ve üzeri puan alan ve polislik için gerekli fiziki ve kanuni ön şartları taşıyanlar, Polis Meslek Yüksek Okulu giriş sınavına girmeye hak kazanacak. ÖSYM yetkilileri, polis meslek yüksekokullarına girmek isteyenlerin ter dökeceği sınavın 14 Eylül 2008 Pazar günü yapılacağını bildirdi. Sınav için başvurular 21 ile 26 Temmuz tarihleri arasında kubul edilecek. Sınava girmek isteyenler Türkiye Halk Bankası Gölbaşı Şubesi/ANKARA 385-80000014 hesabına 30 YTL. yatırarak sınava girebilecek.

Polis Meslek Yüksekokulu Eğitim Şubesi yetkililer ise ön başvuru yapmak isteyen adayların ilan edilecek tarihler arasında (http://pmyo.egm.gov.tr/) adresinden ön başvurularını yapabileceklerini belirtti. Yetkililer, internetten ön başvuru yapan ve 2008 ÖSS başvuru puanı tutan adayların ilan edilecek tarihler arasında ikamet illerine göre başvuru ve sınav merkezleri'ne dosya ve evraklarını teslim etmek, başvurularını onaylatmak ve mülakat sınav giriş belgelerini almak için şahsen başvuruda bulunmaları gerektiğini bildirdi.

Geçen yıl 22 merkezdeki sınav için 13 bin 969'u bayan 72 bin 608 kişi başvurmuştu. Bu yıl sayının 100 bine ulaşması bekleniyor. Polis Meslek Yüksekokulları'na her yıl ortalama 6 bin dolayında öğrenci alınıyor. Geçen yıl 320'si bayan 6 bin 420 genç mülakat ve sınavları geçerek polislik için ilk adımı atmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber