Arınç ve Tanrıverdi, 19 Mayıs kıyafetlerinden rahatsız olmamış

Haber Giriş : 25 Mayıs 2008 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, Manisa'da yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde üniversiteli kız öğrencilerin giydiği kıyafetlerin AKP Manisa milletvekilleri eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin tepkisini çektiğini açıklayan Manisa Belediye Başkanı AKP'li Bülent Kar'ı yalanladı.

Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu'nun kız öğrencilerinin 19 Mayıs törenlerinde sunduğu gösteride giydikleri kıyafetlerin tepki çektiğini belirten Kar, Arınç ve Tanrıverdi ile görüştüğünü belirterek, ?Ankara'da gerçekten huzursuzluk yaratmış. Gelecek yıl bu tatsızlığın yaşanmayacağını sanıyoruz. Böyle gündeme gelmemiz hoş olmadı? açıklamasını yapmıştı.

Kar'ın şahsi görüşleri

Bunun üzerine AKP Tanıtım ve Medya Başkanlığı'ndan dün yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: ?Bugünkü (dünkü) bazı gazetelerde yer alan ?Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinin 19 Mayıs gösterileri sırasında giydikleri kıyafetlerin, AKP Manisa milletvekilleri Bülent Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi'yi rahatsız ettiği' yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Manisa Belediye Başkanı Kar'a ait şahsi görüşlerin, Bülent Arınç, Hüseyin Tanrıverdi ve AKP'nin görüşleriymiş gibi yansıtılması doğru değildir.?

ANKA

'Kıyafetleri beğenmedik' demedik

Turan YILMAZ / ANKARA

Eski TBMM Başkanı Manisa Milletvekili Bülent Arınç ve Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa'daki 19 Mayıs gösterilerindeki üniversiteli kızların kıyafetlerini beğenmediklerini kendisine söyledikleri yönündeki açıklama yapan AKP'li Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar'a tepki gösterdiler.

Arınç, törenleri izlemediğini, bu konuda belediye başkanı da dahil kimseyle konuşmadığını söyledi. Tanrıverdi de kimseye "beğendik ya da beğenmedik" demediğini belirtti ve şunları ekledi: "Türkiye gibi demokratik bir ülkede herkes istediği gibi giyebilir, yiyebilir, düşünebilir, inanabilir. Biz demokratik bir anlayışla, kimsenin nasıl bir kıyafet giydiğine karışmayız, karşı çıkmayız."

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber