Başbakan: Etrafımızda dalkavuklar var

Haber Giriş : 25 Ekim 2004 03:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Bizim de etrafımızda dalkavuklar var" diyen Başbakan, ?Her makam sahibinin etrafı dalkavuklarla doludur. Bunlar toplumda geçici zaman prim yapar. Kimini onların anlayacağı dille uzaklaştırırız, anlamadıkları dili de yeri gelince kullanırız? diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son 2 yıl içinde Adalet Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın çalışmalarıyla bütçeden ?hatırı sayılır bir payı adalet saraylarına ayırdıklarını'' ifade etti. Başbakan, bütçeden ayrılan payla adalet saraylarını adliye personelinin sağlıklı çalışabileceği ortamlar haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, Alanya Adliye Sarayı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, belediye başkanlığı döneminde de Anadolu'nun çeşitli yerlerini dolaştığını ifade ederek, ?Anadolu'nun değişik yerlerinde öyle adalet sarayları var ki, kahve köşesini ararsınız'' diye konuştu. Adliye personelinin sağlıklı ortamlarda sağlıklı şekilde çalışabileceğini dile getiren Başbakan Erdoğan, ?Öyle imkânsızlıklar içinde bu işin mücadelesi verilmiş ki on yıllar boyunca gittiğimiz her yerde, savcılarımızın, hakimlerimizin şikayetleriyle karşı karşıyaydık. 6 metrekarelik alan içinde hakim ve savcı aynı odada çalışıyor, masalar birbirine girmiş, bir misafirini dahi ağırlayamayacağı şartlar var'' diye konuştu.

1922'ye dönüş

Başbakan Erdoğan, konuşmasında son ekonomik gelişmelere de değindi. Paradan 6 sıfırın atılmasıyla yeniden 1922'ye dönüleceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, ?Sene 1922. 1 dolar 1.5 Türk Lira'sıydı. Şimdi biz yeniden 1922'ye dönüyoruz'' diye konuştu. Tören alanında bulunan vatandaşlara plansız yapı yapmamaları konusunda uyarıda bulunan Erdoğan, belediye başkanlarına da ?Lütfen ufak hesaplar peşinde koşup da şehirlerimizi, beldelerimizi feda etmeyelim'' diye seslendi. Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: ?Unutmayalım ki kimse bu makamlarda kalıcı değil. Başbakan olsan ne yazar, bakan olsan ne yazar, belediye başkanı olsan ne yazar. Hepimiz gidiciyiz. Kimse bu makamlarda kaldı mı? Hangi makamda, hangi mevkide olursan ol, eninde sonunda gidicisin. Ama öyle git ki arkandan hoş sedalar yükselsin. Son nefesi verip musalla taşına yatırdıkları zaman kimse için (Başbakan niyetine) demiyorlar, (Er kişi niyetine) diyorlar. Her makam sahibinin etrafı dalkavuklarla doludur. Toplumda da geçici zaman için bunlar çok prim yapar. Adalet Sarayı'nın önünde bunları konuşmamın anlamı var. Bizim de etrafımızda bu tür dalkavuklar yok değil, var. Kimini onların diliyle uzaklaştırırız, çünkü onların anladıkları dil vardır, anlamadıkları dil vardır. Anlamadıkları dili de yeri geldiği zaman kullanırız. Bütün mesele bu konuda kararlı olmamızdır. Bunu yapmazsak sadece kendi geleceğimizi değil, ülkenin de geleceğini karartırız.''

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber